Zemiakový šalát s čerstvým feniklom a medovo-horčicovým dressingom fotorecept
Foto: boise
Výborný šalát vhodný k steaku z ryby.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Zemiaky umyjeme a dáme varíme v šupke v osolenej vode.
-
2
Kým sa zemiaky varia, zmiešame horčice, med, citrónovú šťavu a soľ. Za stáleho miešania pridávame postupne olej a ďalej miešame metličkou až vznikne dressing. Ja som použila slnečnicový olej, olivový milujem, ale do tohto mi nesedí. Vám by však mohol, kľudne vyskúšajte ;)
-
3
Ešte teplé uvarené zemiaky ošúpeme, pokrájame na polovičky a pridáme na tenké pásiky nakrájaný čerstvý fenikel. Zalejeme dressingom a dobre premiešame.
-
4
Podávame ešte teplé, ideálne so steakom z ryby. Ak nejaký ostane nevadí, rovnako chutný je aj po vychladnutí v chladničke. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu