Zemiakový šalát

Autor receptu: dvorka

Tentokrát som robila úplne obyčajný zemiakový šalát bez tradičného hrášku a mrkvy, ale schovala som ho pod "slnečnicový" kvet.

Postup

  1. Zemiaky umyjem a varím v tlakovom hrnci na pare najskôr 8 minút na minime, potom ich nechám 10 - 15 minút postáť. Vyberiem a nechám vychladiť. Žĺtka s vajíčkom vymiešam ručným šľahačom - metličkami. Pomaly prikvapkávam olej za stáleho miešania až mám svetlú hustú majonézu. Vmiešam do nej soľ, horčicu, biely jogurt a štipku bieleho korenia.
  2. Vychladené zemiaky ošúpem a cez mriežku na zemiaky ich pretlačím k ochutenej mejonéze. Cibuľu nakrájam nadrobno, dám do sitka a prelejem vriacou vodou. Prisypem k zemiakom. Nakoniec pridám nakrájané kyslé uhorky podľa chuti. Premiešam všetko drevenou varechou a nechám pár hodín v chladničke, aby prešli chute aj do zemiakov.
  3. Nateraz som šalát naservírovala do misy, obložila zemiakovými lupienkami a na vrch som nasypala kukuricu a pridala lienku z reďkovky.