Zemiakový medovník plnený lekvárom (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Tento recept je pravdepodobne veľmi starý.Ja ho mám z knihy "Med a jeho využitie v domácnosti."Táto kniha bola vydaná v r.1970 a ja ju mám veľmi rada,lebo sú tam veľmi dobré rcp.Začína od medovníkov,cez rezy,polevy,krémy,kompoty,rôzne nápoje.Za tie koky som z nej odskúšala mnoho receptov a každý bol výborný. Občas tento využijem,ked sa mi zvýšia zemiačky od obeda a neviem na rýchlo čo z nimi tak urobím fajny koláčik.
30 porcií |
15-20 minút príprava |
10-12 minút na 160-170 °C |
Postup
- Do misky si dáme múku a všetký suroviny podľa receptu a vypracujeme cesto.
- Na doske ho ešte dobré vyhnetieme a rozdelíme na poly.
- Vyvaľkame vo veľkosti plechu a uložíme na výmasteny plech.Na cesto nanesieme roztierateľnú marmeládu a na ňu rovnomerne rozsypeme orechy.(plech je klasický veľký)
- Prykryjeme druhým platom.Dáme upiecť.
- Počas pečenia si vo vodnom kúpeli urobíme polevu.
- Poleva ,pekná hladka.
- Na upečený ešte horúci koláč vylejeme a rovnomerne jú rozotrieme.
- Vychladnúty koláč pokrajame.Tento koláčik je veľmi dobre si ho urobiť aj v predstihu,lebo tak skoro nevýsycha.Ak si robotu nepočítam tak tento koláč vyjde na 4-5 EUR podľa surovín.