Zemiakový koláčik s hubovou praženicou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
25-30 minút na 170 °C |
Postup- Zemiaky ošúpeme, nastrúhame na hrubom
strúhadle, pridáme rozšľahané vajce, soľ, múku
a vypracujeme polotuhé cesto. Dáme do chladničky.
- Cibuľu urestujeme na masle, pridáme očistené
huby, rascu, soľ, korenie. Dusíme, kým sa neodparí
všetka voda. Pridáme bylinky, vajcia, urobíme
jemnú praženicu. Odstavíme. Zjemníme smotanou,
podľa potreby pridáme strúhanku.
- Cesto rozvaľkáme a podľa formičky vyrežeme
kruhy, dva na každú porciu. Vymastíme formu
alebo formičky, jeden kus cesta dáme na dno,
prstami vytiahneme okraj. Naplníme zmesou do
2/3, navrch položíme druhý kus cesta, jemne pritlačíme
kraje a potrieme rozšľahaným vajcom.
Pečieme pri 170 °C.
|