Zemiakovo-škvarkové guľky (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Tieto guľky môžte použiť aj ako prílohu k mäsu. Ja som ich dnes urobila ako samostatné
jedlo. Podávala som s
paprikovou čalamádou.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky som ošúpala, nakrájala na kocky a uvarila v slanej vode do mäkka.
- Pokiaľ sa zemiaky varili, nakrájala som si škvarky na drobno.
- Uvarené zemiaky som pretlačila.
- Pridala som k nim škvarky a spolu som ich ešte raz popučila.
- Pridala som k nim na kolieska nakrájaný pór a mleté čierne korenie. Ochutiť si ich môžte podľa svojho gusta.
- Z tejto masy so tvorila guľky. Mám ich veľmi rada so zakysankou.
- Teraz som ich podávala s paprikovou čalamádou, ktorá bola dosť štipkavá.