Zemiakovo-škvarkové guľky (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tieto guľky môžte použiť aj ako prílohu k mäsu. Ja som ich dnes urobila ako samostatné jedlo. Podávala som s paprikovou čalamádou.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky som ošúpala, nakrájala na kocky a uvarila v slanej vode do mäkka.
  2. Pokiaľ sa zemiaky varili, nakrájala som si škvarky na drobno.
  3. Uvarené zemiaky som pretlačila.
  4. Pridala som k nim škvarky a spolu som ich ešte raz popučila.
  5. Pridala som k nim na kolieska nakrájaný pór a mleté čierne korenie. Ochutiť si ich môžte podľa svojho gusta.
  6. Z tejto masy so tvorila guľky. Mám ich veľmi rada so zakysankou.
  7. Teraz som ich podávala s paprikovou čalamádou, ktorá bola dosť štipkavá.