Zemiakovo-oškvarková roláda

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky uvaríme, pretlačíme a zmiešame s maslom, vajcom, zemiakovým škrobom, soľou, korením a nastrúhaným muškátovým orechom. Masu rozdelíme na dva diely a vyvaľkáme na potravinárskej fólii.
  2. Oškvarky nasekáme nadrobno, cibuľu speníme na masti, pridáme oškvarky, petržlenovú vňať, krátko premiešame a necháme vychladnúť. Vychladnutú zmes natrieme na zemiakové cesto, zrolujeme a zabalíme do alobalu a varíme vo vode alebo na pare 30 minút.
  3. Uvarenú roládu necháme mierne ochladiť. Servírujeme ju na dusenej kapuste a posypeme cibuľovými krúžkami.