Foto: tatranka
Nedá mi aby som v dobe hojnosti ovocia neponúkla tieto knédle,plnené slivkami.Robím ich aj s čerešňami,jahodami,marhuľami a ovocím,ktoré sa dá pekne vložiť do cestového Zobraziť celý popisNedá mi aby som v dobe hojnosti ovocia neponúkla tieto knédle,plnené slivkami.Robím ich aj s čerešňami,jahodami,marhuľami a ovocím,ktoré sa dá pekne vložiť do cestového kabátika.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ingrediencie.
-
2
Príprava cesta: Múku,soľ,vajíčko,pridáme studené postrúhané zemiaky a spracujeme na mäkké cesto.Píšem v recepte, jedno vajíčko,no ja som mala prekvapenie.V jednom vajíčku,dve žĺtka. Cestíčko bude výdatnejšie..No stačí jedno vajíčko.
-
3
Po oddýchnuti,asi 10 minút,z cestového válčeka odkrajujem kolieska,do ktorých zbalím umyté a suché slivky.Kôstky nevyberám.
-
4
Pripravené a zabalené slivkové knédle.
-
5
Dám ich variť do osolenej vody.Po vyplávani na vrch,nechám ich ešte chvíľočku prevrieť.Trvá to asi 12 minút.
-
6
Povyberám.
-
7
Medzi tým si dám na sucho opražiť strúhanku do ružova.Nesmie prihorieť,lebo by zhorkla.Tiež posýpam makom,tvarohom,len orechami,alebo aj opraženou detskou krupicou.Možností je veľa.
-
8
Potom pridám mleté,alebo posekané vlašké orechy.Nechám zmes spolu prehriať.Nakoniec pridám práškový cukor.
-
9
Pripravím si zmes,v ktorej budem knédle obaľovať.Tiež misu,na ktorej ich naservírujem.
-
10
V zmesi, knédle pogúľam a šup na tácku.
-
11
Rozpustím si maslo,ktorým ich budem polievať.
-
12
Hotové,pripravené na servírovanie.
Nenašla si ešte stále odvahu niečo nafotiť a priložiť k receptom?
Držím ti palec.Skús to,odváž sa a budeš sama prekvapená že to nie je až také ťažké.Veľmi ti držím palce.
Prajem krásny dník! :-)
Som rada že si spomínaš na veci,ktoré žiaľ už ani nie sú.U Karpiaka už priestory slúžia asi na tretí zmenený priestor.V Redute je knižnica a nie veselý priestor na posedenie.No myslím,že aspoň tento priestor poslúžil dobrej veci.
A z Jakuba je celkom slušná reštaurácia aj s ubytovaním.Tam mávame každý rok pomaturitné stretnutie.Aj tento rok sa tam zídeme o dva týždne.
Ďakujem za to krásne oslovenie.Vážim si ho.
Som rada,že sa vraciaš v spomienkach na miesta,kde si sa cítil dobre.
Je obdobie slivkových gulí a slivkových koláčov,tak nech sa len krásne spomienky vracajú.