Zemiakové placky plnené kyslou kapustou fotorecept
Foto: dorisa
Toto jedlo som jedávala v jedálni,keď som ešte pracovala. Zemiakové placky mame doma radi, tak som jedlo s kapustou chcela vyskúšať.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pipravila som si suroviny(patrí tam aj olej)
-
2
Postrúhala som si zemiaky, cibuľu a cesnak.
-
3
Potom vo väčšej miske zmiešam postrúhané zemiaky s vajcom, hladkou mukou, soľou, korením , pridáme majorán sušený a rascu. Vymiešam na hladkú zmes.
-
4
Potom som na panvici piekla veľké placky.
-
5
Tie som naplnila dusenou kyslou kapustou a preložila na polovicu.Takúto placku možete obohatiť aj pridaní platku údeného mäsa. Stačí už len ozdobiť placku a podávať. Môžete zahustiť šťavu z dusenej kyslej kapusty a jedlo ňou preliať. Ja som zdobila moju placku kyslou smotanou a feferónkami. Prajem dobrú chuť.
-
6
Spomínanú dusenú kyslú kapustu pripravíme: na oleji orestujeme pokrajanu cibuľu, dáme do nej kyslú kapustu,podlejeme vodou(možeme mať aj so štavou na poliatie placky) a dusíme do mäkka)
Vyzerá velmi dobre!
Ale kto má zažívacie problémy, nech si radšej podusí....