Foto: pivonka
Keď som bola v septembri na dovolenke v Anglicku, tak som si hneď prvý deň dala ich typické raňajky: Klobásku, fazuľu a zemiakové krokety. Zobraziť celý popisKeď som bola v septembri na dovolenke v Anglicku, tak som si hneď prvý deň dala ich typické raňajky: Klobásku, fazuľu a zemiakové krokety. Tak mi to zachutilo, že som do konca dovolenky ostala pri nich. Nedávno som si to pripravila ako hlavné jedlo. Recept na krokety som hľadala aj na Vareche, ale boli buď zo zvyšného pyré (čo u nás teda ešte nikdy neostalo), alebo boli s prísadami ako hlavné jedlo. Nakoniec som uprednostnila recept z kuchárskej knihy Márie Hájovej. Sú fakt výborné!
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky v šupe uvaríme, ošúpeme a pretlačíme. V múke premiešame soľ a PDP a pridáme k zemiakom. Pridáme zmäknuté maslo, vajce a žĺtky.
-
2
Spracujeme na cesto a vytvoríme valec.
-
3
Valec nakrájame na rovnaké dieliky. Vytvarujeme krokety. Správne by mali byť valčeky, ale ja som volila placky kvôli ľahšiemu vyprážaniu.
-
4
Obalíme vo vajíčku a strúhanke a vypražíme v oleji.
-
5
Tieto moje krokety sa síce líšili od tých anglických, ale boli veľmi chutné a budem ich robievať. V skutočnosti by ich bolo raz toľko, ja som robila z polovičnej dávky.
tiež mám krokety rada...vďaka za recept...)