Zemiakové fašírky (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Jednoduché, ale veľmi chutné. Možno variovať podľa fantázie a chuti.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky som ošúpala, nakrájala na drobné kocky a uvarila v osolenej vode. Po uvarení som ich scedila popučila, pridala som k nim vajce, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať, pokrájanú šunku a všetko som dobre premiešala. Ak sa vám zdá hmota riedka, pridajte do nej strúhanku.
  2. Zo zemiakovej hmoty som robila valčeky. Obalila som ich v strúhanke.
  3. Vyprážala v horúcej masti. Nepotrebujú dlhú tepelnú úpravu, lebo zemiaky sú uvarené.
  4. Hotové som uložila na kuchynský papier.
  5. Len tak so zeleninovým šalátom pochrumkávať. Prajem vám dobrú chuť.