Zemiakové fašírky (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Jednoduché, ale veľmi chutné. Možno variovať podľa fantázie a chuti.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky som ošúpala, nakrájala na drobné kocky a uvarila v osolenej vode. Po uvarení som ich scedila popučila, pridala som k nim vajce, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať, pokrájanú šunku a všetko som dobre premiešala. Ak sa vám zdá hmota riedka, pridajte do nej strúhanku.
- Zo zemiakovej hmoty som robila valčeky. Obalila som ich v strúhanke.
- Vyprážala v horúcej masti. Nepotrebujú dlhú tepelnú úpravu, lebo zemiaky sú uvarené.
- Hotové som uložila na kuchynský papier.
- Len tak so zeleninovým šalátom pochrumkávať. Prajem vám dobrú chuť.