Zemiaková roláda
Zemiaková roláda s kapustovo-slaninkovou plnkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Na kocky pokrájanú slaninu opražíme a vyberieme. V tuku orestujeme pokrájanú cibuľu, pridáme
nakrájanú kapustu a podusíme. Na záver do plnky primiešeme opraženú slaninu.
- Uvarené zemiaky pomelieme alebo
nastrúhame, pridáme múku, vajce,
prášok do pečiva a soľ. Vypracujeme
tuhšie cesto, ktoré vyvaľkáme na hrubší plát a vychladnutú kapustovú zmes rovnomerne rozložíme na cesto. Zrolujeme do rolády a zabalíme do potravinárskej fólie. Dáme variť na 45–50 minút.
- Roládu pred podávaním nakrájame na hrubšie plátky, ktoré
zľahka opečieme na panvičke z oboch strán. Môžeme
použiť ako prílohu alebo aj ako hlavné jedlo s opraženou
cibuľkou.
|