Zemiaková roláda

Zemiaková roláda s kapustovo-slaninkovou plnkou

Autor receptu: redakcia

6
porcií
80 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Na kocky pokrájanú slaninu opražíme a vyberieme. V tuku orestujeme pokrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú kapustu a podusíme. Na záver do plnky primiešeme opraženú slaninu.
  2. Uvarené zemiaky pomelieme alebo nastrúhame, pridáme múku, vajce, prášok do pečiva a soľ. Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré vyvaľkáme na hrubší plát a vychladnutú kapustovú zmes rovnomerne rozložíme na cesto. Zrolujeme do rolády a zabalíme do potravinárskej fólie. Dáme variť na 45–50 minút.
  3. Roládu pred podávaním nakrájame na hrubšie plátky, ktoré zľahka opečieme na panvičke z oboch strán. Môžeme použiť ako prílohu alebo aj ako hlavné jedlo s opraženou cibuľkou.