Zemiaková polievka

Zemiaková polievka s jogurtom a so šampiňónmi

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky. Bielu časť jarnej cibuľky nakrájame na kolieska. Na oleji opečieme nakrájanú cibuľku. Pridáme ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky, zalejeme vývarom a prikryté na miernom ohni varíme 15–20 minút.
  2. Do polievky pridáme nastrúhanú kôru z citróna a 4 PL citrónovej šťavy. Dochutíme soľou, čerstvo zomletým čiernym korením a muškátovým orieškom. Keď sú zemiaky uvarené domäkka, polievku rozmixujeme.
  3. Šampiňóny nakrájame na kúsky. Na panvici opečieme slaninku, keď pustí šťavu, pridáme šampiňóny a sprudka opečieme.
  4. Na krutóny nakrájame toastový chlieb na kocky. Maslo zohrejeme na veľkej panvici, vsypeme nakrájaný chlieb a na miernom ohni opekáme dozlatista. Ochutíme soľou a muškátovým orieškom.
  5. Do rozmixovanej polievky zamiešame jogurt, môžeme ešte premixovať. Polievku rozdelíme na taniere, posypeme opraženou slaninkou, šampiňónmi, nasekanou zelenou časťou cibuľky a krutónmi.