Foto: irenaw
Úplne jednoduchá a rýchla. Jedna z polievok, ktoré si dávame naplnené v bosniaku :).
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu opečieme na masti. Pridáme zemiaky pokrájané na kocky. Zalejeme srvátkou a vodou. (Ak nemáme srvátku, použijeme vodu z varenia zemiakov alebo cestovín alebo iba vodu. Potom je dobré polievku trochu okysliť, lebo srvátka jej dodáva jemnú kyslú príchuť.) Osolíme, okoreníme. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme vydlabanú striedku z bosniakov. Necháme dobre prevrieť a rozmixujeme do hladka. Na záver pridáme prelisovaný cesnak podľa chuti a kúsok masla na zjemnenie. Odstavíme. Podávame horúce vo vydlabaných bosniakoch. Posypeme hrubo strúhaným čedarom. Aj čerstvá pažítka je super, ale už nemám :(
Diskusia k receptu