Zemiaková polievka s cesnakom

irenaw - fotkairenaw, 4. marca 2012
Zemiaková polievka s cesnakom
Foto: irenaw

Úplne jednoduchá a rýchla. Jedna z polievok, ktoré si dávame naplnené v bosniaku :).

6-8
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 PL
3-4 ks
1 l
 podľa potreby
podľa chuti
podľa potreby
100 g




Postup

  1. 1

    Cibuľu opečieme na masti. Pridáme zemiaky pokrájané na kocky. Zalejeme srvátkou a vodou. (Ak nemáme srvátku, použijeme vodu z varenia zemiakov alebo cestovín alebo iba vodu. Potom je dobré polievku trochu okysliť, lebo srvátka jej dodáva jemnú kyslú príchuť.) Osolíme, okoreníme. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme vydlabanú striedku z bosniakov. Necháme dobre prevrieť a rozmixujeme do hladka. Na záver pridáme prelisovaný cesnak podľa chuti a kúsok masla na zjemnenie. Odstavíme. Podávame horúce vo vydlabaných bosniakoch. Posypeme hrubo strúhaným čedarom. Aj čerstvá pažítka je super, ale už nemám :(

Diskusia k receptu

tinca
bosniak si upiekla z cesta z chlebíka? Krásne...
marianna76
tiež mám rada takéto polievočky.... len ten bosniak... u nás ho nemajú.... a s domácimi ešte nemám skúsenosti ... možno neskôr... je super, hneď mám chuť.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia