Zemiaková pasta v lístkovom ceste (fotorecept)
Autor receptu: enerrgizer
zemiaky, kompere, bandurky, grule, krumple, kromple, švábka, erteple....
6 porcií |
20 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- ....pripravíme si všetky suroviny. Zemiaky očistíme, osolíme a dáme variť. Z masla, korenia a byliniek si vymiešame bylinkové maslo...
- ...lístkové cesto vyvaľkáme na tenko a nakrájame na štvorce. Vložíme do formy na muffiny, alebo do veľkých papierových košíčkov na pečenie muffinov...
- ....uvarené zemiaky popučíme, zmiešame s bryndzou a nakrájaným pórom. Zmesou naplníme košíky z lístkového cesta. Na vrch dáme hrudku bylinkového masla...
- ...na zemiaky dáme nastrúhaný tvrdý syr, lístkové cesto natrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme zapiecť do rúry pri 200°C, na 15-20 minút...
- ...upečené košíčky ozdobíme čerstvým pórom, kolieskami chilli papričky a syrovými tyčinkami, ktoré sme upiekli zo zvyšného lístkového cesta. Podávame s cesnakovou pomazánkou, alebo akýmkoľvek mäsom...dobrú chuť