Zemiaková pasta v lístkovom ceste (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

zemiaky, kompere, bandurky, grule, krumple, kromple, švábka, erteple....

6
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. ....pripravíme si všetky suroviny. Zemiaky očistíme, osolíme a dáme variť. Z masla, korenia a byliniek si vymiešame bylinkové maslo...
  2. ...lístkové cesto vyvaľkáme na tenko a nakrájame na štvorce. Vložíme do formy na muffiny, alebo do veľkých papierových košíčkov na pečenie muffinov...
  3. ....uvarené zemiaky popučíme, zmiešame s bryndzou a nakrájaným pórom. Zmesou naplníme košíky z lístkového cesta. Na vrch dáme hrudku bylinkového masla...
  4. ...na zemiaky dáme nastrúhaný tvrdý syr, lístkové cesto natrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme zapiecť do rúry pri 200°C, na 15-20 minút...
  5. ...upečené košíčky ozdobíme čerstvým pórom, kolieskami chilli papričky a syrovými tyčinkami, ktoré sme upiekli zo zvyšného lístkového cesta. Podávame s cesnakovou pomazánkou, alebo akýmkoľvek mäsom...dobrú chuť