Zemiaková panvica s artičokmi
Autor receptu: elixir
Málo prácne, relatívne rýchle a sýte zeleninové jedlo.
2 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky v šupke dobre poumývame a dáme na 15 minút variť. Potom necháme vychladnúť, ošúpeme ich a nakrájame na štvrtinky.
- Očistíme a na kolieska pokrájame cibuľku, na panvici rozohrejeme dve lyžice oleja a cibuľku na ňom opražíme.
- Pridáme zemiaky s kúskami artičok, na drobno nakrájaný cesnak, osolíme, okoreníme a oprážame. Keď začnú mierne hnednúť, pridáme aj umyté, na polovice prekrojené cherry paradajky, ešte lyžicu oleja a pražíme, kým zemiaky zhnednú.
- Na záver pridáme petržlenovú vňať a zmiešame. Môžeme podávať s ľubovoľným dipom. (Bol kyselkavý dip z 200g kyslej smotany, s lyžicou oleja a lyžicou limetkovej šťavy).