Zemiaková panvica s artičokmi

Autor receptu: elixir

Málo prácne, relatívne rýchle a sýte zeleninové jedlo.

2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky v šupke dobre poumývame a dáme na 15 minút variť. Potom necháme vychladnúť, ošúpeme ich a nakrájame na štvrtinky.
  2. Očistíme a na kolieska pokrájame cibuľku, na panvici rozohrejeme dve lyžice oleja a cibuľku na ňom opražíme.
  3. Pridáme zemiaky s kúskami artičok, na drobno nakrájaný cesnak, osolíme, okoreníme a oprážame. Keď začnú mierne hnednúť, pridáme aj umyté, na polovice prekrojené cherry paradajky, ešte lyžicu oleja a pražíme, kým zemiaky zhnednú.
  4. Na záver pridáme petržlenovú vňať a zmiešame. Môžeme podávať s ľubovoľným dipom. (Bol kyselkavý dip z 200g kyslej smotany, s lyžicou oleja a lyžicou limetkovej šťavy).