Zemiaková kaša s kyslou kapustou a ...

Autor receptu: frezia68

Zasa som našla inšpiráciu v časopise a pretože zemiaky a kapusta na rôzne spôsoby sú pre mňa častým zdrojom stravy,odkopírovala som.A že bolo chutné,pridávam pre záujemcov toto skromné jedlo.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Samozrejme,že množstvá si každý upraví podľa počtu jedákov.My sme len dve a kyslú kapustu môžem len ja a nevadí mi zohriata na druhý a niekedy aj na tretí deň.Taký segedínsky :-))).Takže k veci.Na troche masti opražíme cibuľu,poprášime červenou paprikou a pridáme kyslú kapustu,ktorú nakrájame. Podusíme do mäkka a hotovo.
  2. Slaninku som nakrájala a osmažila do chrumkava,nech si cholesterol nemyslí,že ho občas nepodporím.Veď je to môj dlhoročný kamarát a dosť ho ubíjam :-) ,tak nech sa vytešuje trocha.
  3. Zemiaky som uvarila a vyšľahala ručne kašu s maslom,pridala trocha mlieka,muškátový postrúhaný orech,soľ.A tak vám tento náročný recept ponúkam.Nie vždy máme čas na vyváranie a varecháčska obec zemiakové jedlá obľubuje,tak DOBRÚ CHUŤ !
  4. A pretože môj milý proťajšok pri stole kapustu nemôže,tak vraj jej stačí aj toto :-))),lebo kurča je kurča :-)))