Zapekaná zelenina

Zeleninový timbal s basmati ryžou

Autor receptu: ryzasos

Ak hľadáte zdravý, chutný a jednoduchý recept do vašej každodennej kuchyne, tento zeleninový timbal sa dostane priamo do rebríčka obľúbených receptov.* Sprevádza ho aj vynikajúca aromatická obloha vďaka tymianu a rozmarínu. Zdravé recepty pripravíte behom chvíľky. Výhodou grilovania je, že je potrebných len zopár kvapiek oleja. Najvhodnejšou zeleninou na gril sú tekvica, paprika, cuketa, špargľa. Najlepšie na tomto recepte je, že ho môžete pripraviť zo sezónnej zeleniny.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Baklažán a cuketu nakrájajte na tenké plátky, papriku a cibuľu na pásiky.
  2. Zeleninu ugrilujte na panvici s extra panenským olivovým olejom, dochuťte soľou a korením.
  3. Na prípravu ryže najprv opražte bylinky na panvici na olivovom oleji, pridajte sušené paradajky a nakoniec ryžu.
  4. Dochuťte soľou a korením, zalejte vodou (pomer ryže a vody 1:3) a varte približne 12 minút.
  5. Ugrilovanú zeleninu poukladajte do vežičiek, navrch pridajte syr a zapečte v rúre.
  6. Podávajte s ryžou.