Zeleninový šalát s kuracím mäsom (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Takýto šalát si robím v lete každý deň. Zeleninu akú mám v chladničke, dresing s toho čo mám v chladničke a mäso ak ostalo nejaké z predošlého dňa. A toto pravidelne jedávam na obed, pretože sa mi nechce variť. Varievam až večeru pre manžela.

15 minút
príprava

Postup

  1. Zeleninu nakrájame na kocky, šampiňóny a kukuricu scedíme. Mäso nakrájame na kocky. Ja som použila kúsok pečených kuracích pŕs, čo mi zostali z predošlého dňa. Použiť sa dá akékoľvek mäso, alebo slanina, šunka... Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a výdatne zalejeme olivovým olejom. Zamiešame a dáme do chladničky.
  2. Tesne pred podávaním si pripravíme dresing. Biely jogurt, pretlačený cesnak a ostrú dijonskú, alebo kremžskú horčicu vymiešame a nalejeme na šalát.
  3. Zamiešame, posypeme bazalkou a dobrú chuť.