Zeleninový šalát s kuracím mäsom dvoch chutí fotorecept
Foto: homemadetastywithlucy
Ďalší z rýchlych zdravých receptov. Ak viete, že na druhý deň budete mať málo času na prípravu obeda, namarinujte si večer mäso a na Zobraziť celý popisĎalší z rýchlych zdravých receptov. Ak viete, že na druhý deň budete mať málo času na prípravu obeda, namarinujte si večer mäso a na obed máte za 15 - 20 minút hotové jedlo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
Marináda 1: | |
3 PL |
|
1 strúčik |
|
1 čl |
|
Marináda 2: | |
2 PL |
|
1 PL |
|
1 - 2 cm |
|
1 čl |
|
1 cm |
|
Šalát: | |
4 ks |
|
4 hrste |
|
4 ks |
|
Dresing: | |
6 PL |
|
1 strúčik |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Večer si mäso nakrájame na hrubšie pásiky a rozdelíme na dve časti.
- 2
Prvú marinádu si pripravíme zmiešaním pomodora, pretlačeného cesnaku a bazalky. Mäso v nej dobre ponamáčame a premasírujeme. Vložíme do mikroténového vrecka, pridáme všetku marinádu, zaviažeme a vložíme do chladničky.
- 3
Druhú marinádu si pripravíme zmiešaním marhuľového džemu, medu, nastrúhaného zázvoru, najemno nakrájanej pažítky a nadrobno nakrájaného jalapenos. Marinádu vmasírujeme do druhej polovice mäsa, dáme do mikroténového vrecka zo všetkou marinádou, uviažeme a odložíme na noc do chladničky.
- 4
Na druhý deň mäso vyberieme aby získalo izbovú teplotu. Medzitým si šampiňóny nakrájame na štvrťky a rozohrejeme si grilovaciu panvicu. Šampiňóny ogrilujeme z každej strany a odložíme nabok.
- 5
Ďalej si pripravíme mäso. Vyberieme si to v červenej marináde. Budeme ho pripravovať ako prvé. Ľahšie sa po ňom čistí panvica. Mäso očistíme od marinády a grilujeme z každej strany 1-2 minúty. Veľmi záleží od hrúbky mäsa. Snažíme sa vystihnúť chvíľu kedy je mäso hotové ale nie je príliš suché.
- 6
Panvicu si očistíme suchou kuchynskou utierkou. Druhú časť mäsa dobre očistíme od marinády. Je to sladká marináda, takže sa rýchlo pripáli (vlastná skúsenosť :) ). Mäso ogrilujeme z oboch strán.
- 7
Na tanier si pripravíme šalát, na polovicu prekrojené paradajky a ugrilované šampiňóny.
- 8
Na šalát poukladáme mäso oboch chutí a prelejeme dresingom, ktorý sme si pripravili zmiešaním gréckeho jogurtu, pretlačeného cesnaku a olivového oleja. Rýchly, zdravý a chutný obed. Dobrú chuť!
- 2
@Garanco tých prísad nie je až tak veľa ;) Aj keď to tak vyzeralo ale už som to opravila. A síce to vyzerá zložito ale je to rýchle a jednoduché.
Presne, to máš pravdu. A aj dosť často niečo nové vymýšľam. Veľmi ma to baví a moja rodina ma potom za to chváli. Nie je nič lepšie, ako vidieť prázdne taniere;-)