Zeleninové curry

sandriw - fotkasandriw, 8. októbra 2014
Zeleninové curry
Foto: sandriw

Nielen koľko krajín, toľko rôznych receptov, ale aj koľko kuchýň toľko rôznych receptov na curry :D Tak pridávam aj svoju verziu - zdravú vegánsku Zobraziť celý popisNielen koľko krajín, toľko rôznych receptov, ale aj koľko kuchýň toľko rôznych receptov na curry :D Tak pridávam aj svoju verziu - zdravú vegánsku ;) Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit

4
porcie

Suroviny

1/2 hlávky
1 ks
1/2 ks
1 ks
1 ks
2 strúčiky
2 cm (kúsok)
400 ml
1 ČL (kopcovitá)
1 ČL (kopcovitá)
1 ks




Postup

  1. 1

    Cibuľu, cesnak, zázvor a čili papričku nadrobno nakrájame. Cuketu a baklažán nakrájame na kocky a karfiol rozlámeme na menšie kúsky. Mrkvu a jablko nastrúhame.

  2. 2

    V kastróle si rozpálime olej a opražíme na ňom cibuľu. Pridáme cesnak a zázvor.

  3. 3

    Keď nám to pekne vonia, pridáme zeleninu, premiešame a posypeme kari korením a garam masalou. Chvíľku orestujeme a zalejeme vodou. Keď to vrie, osolíme, okoreníme a varíme domäkka. Pridáme kokosové mlieko a necháme zovrieť.

  4. 4

    Podávame s ryžou.

Diskusia k receptu

slavka2012
Pekne, hned by som si dala:-). A paci sa mi aj miska, v ktorej ho podavas...
sandriw
@slavka2012 : Jop, jop, niekedy je dobre oddýchnuť si od mäska a dať si niečo veggie ;) Tá miska je krásna, keď som ju objavila, nevedela som odolať a musela som si ju hneď kúpiť :D
daguska
Velmi pekné a urcite aj chutné.Dobrá inspirácia.
evanaaa
Tiež si myslím, že chutné. Ale kedy pridáš (kde) to curry? Podľa názvu je to hlavná surovina ale v postupe ju nespomínaš.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia