Zeleninová omáčka, bezlepkové karbonátky s tofu
Foto: zuzananoskova
Z predošlého dňa mi ostalo uvarené pšeno a mala som zároveň chuť na tzv. sviečkovú omáčku. Tak som to skombinovala a výsledok bol vynikajúci Zobraziť celý popisZ predošlého dňa mi ostalo uvarené pšeno a mala som zároveň chuť na tzv. sviečkovú omáčku. Tak som to skombinovala a výsledok bol vynikajúci :-) Verím, že aj Vám bude chutiť :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pšeno, z predošlého dňa, som zaktivovala s trochou umeoctu, premiešala a nechala chvíľu postáť. Pridala som vločky a strúhané tofu. Vyformovala som placky, opiecť ich môžete na oleji alebo aj zmes naplniť do silikónových mafinových košíčkov a dať piecť do rúry bez oleja ;-) Boli výborné tak aj tak.
- 2
Do hrnca som dala všetku zeleninu, nakrájanú na drobnejšie, bobkový list, korenie nové. Nechala som to variť chvíľu, tak na aldente ;-) Pred mixovaním som vybrala listy aj korenie, pridala ryžovú alternatívu smotany, trocha soli a datlový sirup.
- 3
Ako šalát som podávala cviklu sterilizovanú. Nálev som robila s umeoctom.
- 4
Umeocot som si kúpila už dávnejšie, ale používať som ho začala nedávno. Nemá chuť klasického octu, ale je možné ho použiť do každého jedla, ktoré chcete soliť, tak pozor, soľ už pridávať nemusíte. Pridávajte ho až pred dohotovením jedla. Umeocot vzniká pri fermentácii zelených sliviek Ume boshi pôsobením soli, je to slanokyslá tekutina alkalického charakteru. Priznám sa, že mne chutí slano a nie kyslo. Obsahuje živé enzýmy, ktoré pomáhajú pri trávení, stimuluje funkciu čriev.
- 5
Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu