Zelená šošovica s pečeným baklažánom v pita chlebe fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 24. februára 2016

Prihováram sa vám ešte stále s fašiangovým ksichtom :) Recept je jednoduchý, ale chutný, vhodný aj pre tých, ktorí sa v týchto dňoch venujú Zobraziť celý popisPrihováram sa vám ešte stále s fašiangovým ksichtom :) Recept je jednoduchý, ale chutný, vhodný aj pre tých, ktorí sa v týchto dňoch venujú nejakej očiste:). Zdroj: pazitka.cz, úpravy mne podobné...

2-3
porcie
10 minút
príprava
20-25 minút
na 200-210 °C

Suroviny

200 g drobná
1 ks
3 ks
3 strúčiky
2 - 3 PL
2 PL prepustené
1 hrsť (alebo mäta, koriander)
2 lístky
1/2 ČL
1/2 ČL
1/4 ČL
podľa chuti
 (alebo osolená voda na šošovicu)




Postup

  1. 1

    Recept na pita chlieb pridávať nejdem, je ich hodne a dobrých, napríklad tento : http://varecha.pravda.sk/recepty/pita-chlieb-placky-fotorecept/7025-recept.html je výborný. Zamiesila som si hneď na začiatku varenia, aby som chlieb piekla naraz s baklažánom pokiaľ mám dobre vyhriatú rúru.

    Zelená šošovica s pečeným baklažánom v pita chlebe (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zas ďalšia múdrosť získaná na Vareche (tu vidíte, že chodiť na Varechu je zdraviu prospešné :)) od @afatagy, ktorá nás naučila kupovať baklažány chlapcov a potom ich netreba dávať vypotiť, funguje to! Takže som baklažán nakrájala na kocky, osolila, pokvapkala olejom, nedávajte veľa, baklažán je pijan, koľko dáte toľko vypije :) , posypala rascou, korením, chili vločkami a dala upiecť do dobre vyhriatej rúry asi na 20 - 25 minút, 2 x som ho premiešala. Šošovicu premyjeme, nenamáčame, uvaríme v dvojnásobnom množstve osolenej vody. Prebytočnú vodu, ak nejaká ostane scedíme.

    Zelená šošovica s pečeným baklažánom v pita chlebe (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľu nakrájame na kolieska na masle opečieme do zlata, pridáme cesnak a krátko necháme rozvoňať. A sme vo finále, zmiešame, nakrájame si bylinky podľa toho, čo nám zimu prežilo, ja som mala trochu koriandra a petržlen.

    Zelená šošovica s pečeným baklažánom v pita chlebe (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozkrojíme pitu a do vačku napcháme túto dobrotu :) Dobrú chuť!

    Zelená šošovica s pečeným baklažánom v pita chlebe (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

katka78
No to je krásny recept! Teším sa na jeho vyskúšanie akonáhle budem môcť vrátiť strukoviny späť do môjho jedálnička. 5*
terinka55
Recept je výborný, spracované parádne!
Prezradíš, aký je baklažán chlapec? Ako teda vyzerá? S nejakým výrastkom?
havino
ohromné, pita je ukážková, na honestkine recepty spoľah, afataga mi musí objasniť tých baklažánových chlapcov, viem, že to tu 2010 vysvetloval, ja aj tak zabudla, ona má lepšiu pamäť, ved aj mladšia a posledné, u nás nik nedrží pôst, aj ked by sa patrilo a ja by si tak toto dala, opakujem sa, ale ked mne nie je kalorické doma po chuti, ryža s kapustou, s kurkumou a kari od mariamky to istí, alebo dietne špagety, bodka, mala by si byť mojou susedou, už kolko krát to píšem :-)
chorvatka
Ja veru sosovicu namacam vecer dopredu, je potom krasne uvarena a nie rozvarena - za 7 az 10 minut. Pridavam vsak i tymian alebo saturejku, aby v crevach nenaduvala. Tu ( vo Francii) sa vsade pise, ze sol do strukovin treba pridat, az ked su uvarené.. Ale vyskusam tento recep, zda sa byt velmi chutny s tymi koreninami. Vdaka za inspiraciu.
katka78
Milá @Zuzanka1367 , toto jedlo predčilo všetky moje očakávania. Vedela som, že bude výborné, ale bolo viac ako len to. Odporúčam všetkými desiatimi, alebo aj dvadsiatimi. Veľmi pekne ti za tento recept ďakujem, už teraz sa teším na opakovačku, bude nejedenkrát. Ďakujem aj @redakcii za jeho pripomenutie vo výbere pôstnych jedál, recept som mala odložený, ale výber ma naňho upozornil v správnom čase. Vďaka! Majte sa všetci krásne :-)
zuzanka1367
Milá @katka78 , aj sa mi uši začervenali za takú chválu :) No to som rada, že ste si pochutnali, ja to robím dosť často a ešte radšej ako @cezminka pridala svoj recept na pita chlieb. Tieto redakčné výbery mám aj ja rada, vždy tam nájdem niečo prehliadnuté. Ďakujem za Tvoje pekné slová, nech Vám doma chutí, srdečne pozdravujem.
katka78
@Zuzanka1367 (23.2.2018 08:31) Pre veľký úspech opakovačka v krátkom čase. Výborné sýte a výživné jedlo, ktoré poteší vegetariánov, aj mäsožravcov o tom som presvedčená. Ešte raz veľká vďaka za recept Zuzanka a tiež pozdravujem :-)



1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia