Zelená paprika s vajíčkami

dry - bez fotkydry, 10. augusta 2010

Tak ako lečo tak aj papriku s vajíčkami považujem za dobré letné jedlo. Príprava je jednoduchá a rýchla.

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
6 ks
3 - 4 lyžice




Postup

  1. 1

    Papriku umyjem, odstránim jadiera a nakrájam na krúžky alebo slížiky. Do pánvice dám olej pridám papriku, trochu osolím a pod pokrývkou dusím do mäkka. Nakoniec pridám rozšlahané mierne osolené vajíčka a smažím podľa chuti na tvrdo alebo mäkko. Podávam s čerstvým chlebom.

Diskusia k receptu

satin2
chutné bleskové raňajky,ja tam niekedy prihodím rajčinu............
používateľ nemá avatar
dry
dry
Paradajky a ani cibuľu nepridávam, tak to má inú chuť. Keď už, tak potom varím lečo.
evanaaa
Dry, nemusí to byť ako lečo, ja takto robievam praženicu a dám tam po jednej paprike a prípadne aj paradajku, ale aj cibuľku, má to lepšiu chuť. Alebo len cibulu a papriku. Nedáva sa tam toho toľko aby s toho bolo lečo.
sovka62
Robievala so to s cibuľkou, veľmi nám to chutilo, ale už je to pre nás ťažké. Chce to zdravý žalúdok, takže to musím oželieť, hoci slinky sa mi zbiehajú.
alexdidi
Môj manžel ich robieva tak, ako@Dry...v ýborné...alebo pre zmenu inokedy s cibuľkou...výborné...alebo pre zmenu inokedy s paprikou a cibuľkou....výborné....hlavne, ak to varí manžel, ktorý je špecialista na praženičky, ako sám hovorieva...to je totiž jediné jedlo, ktoré vie variť, okrem čaju a párkov...
jerica
@dry nevidím problém vyskúšať tvoj receptík , nič nepokazím , len keď už píšete , kto ako robí papriku , tak pridám aj ja ako si pochutím na pečenej paprike , Paprika musí byť nakrájaná na pol cm . slíže a nakrájané plátky cesnaku na dobrej masti , môže byť aj husacia , udusená paprika , aby mala odparenú šťavu , keď je skoro odparená , osolím , takú s tou dobrou masťou naložím na čerstvý chlieb , super pochúťka , žiadne vajíčko a cibula. No a to je tiež z jeden receptov na papriku. Samozrejme k tomu aj piťko.
zitar
Cibuľku tiež nedávam, mám rada hlavne tú papriku, takú nie veľmi mäkkú, ale skôr chrumkavú.
tlustoch
Všetko robím ako ty, papriku dám na cibulu a podlejem 1 deci vrelou vodou. Dusím až pokial sa voda nevyparí nakoniec dám rozmixované vajíčká, pečiem do polomäka. To nie je jedlo ale lahôdka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia