Recept je od pani Mačingovej. Trošičku, ale ozaj len trošičku prispôsobený pre mňa. Rozpis je pre dve porcie, pre veľkých hladošov, len 1 porcia Zobraziť celý popisRecept je od pani Mačingovej. Trošičku, ale ozaj len trošičku prispôsobený pre mňa. Rozpis je pre dve porcie, pre veľkých hladošov, len 1 porcia :-D Je možné konzumovať aj ako desiatu.
porcie
príprava
Postup
-
1
Mrkvu si očistíme a umyjeme spolu s jablkom. Jablko zbavíme jadrovníka.
-
2
Mrkvu nastrúhame na strúhadle na malých slzičkách a jablko na veľkých slzičkách.
-
3
Pomer jablka a mrkvy by mal byť 1:1.
-
4
Nastrúhané jablko a mrkvu spolu zmiešame a pridáme 2 hrste lieskových orechov. V pôvodnom recepte sa pridávajú vlašské orechy - mleté a to v pomere s jablkom a mrkvou 1:1:1. Niekedy nahrádzam lieskové orechy aj mandľovými orechmi.
-
5
K jablku, mrkve a orechom pridáme 1/2 ČL škorice. V pôvodnom recepte sa pridáva štipka škorice.
-
6
Nakoniec pridáme 2-3 PL medu a všetko dobre premiešame. V pôvodnom recepte sa med pridáva podľa chuti konzumenta a ešte sa pridáva za hrsť sušených hrozienok.
-
7
A raňajky sú raz dva hotové.
Diskusia k receptu