Zdravé kuracie rolky a parmezánové zemiaky fotorecept
Foto: Tutikompoty
Bez oleja, bez múky. Rýchlo a zdravo v nedeľu na obed :)
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
Zemiaky: | |
400 g |
|
100 g |
|
1 hrsť |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1/4 ČL nasekané |
|
1 ks |
|
2 dcl |
|
Kuracie rolky: | |
300 g |
|
8 plátkov |
|
4 plátky |
|
4 plátky |
|
2 ks |
|
1 dcl |
|
1/2 hrste |
|
30 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
V jednej miske si zmiešame parmezán, vňať, pažítku, soľ, korenie a chilli. Vytvoríme tak zmes, v ktorej budeme obaľovať zemiačiky. V druhej si zmiešame vajce s mliekom. Zemiaky obaľujeme najprv vo vajci a samozrejme potom v parmezáne. Poukladáme, najlepšie na papier na pečenie. Zatiaľ si to odložíme bokom kým dorobíme rolky.
-
2
Kuracie prsia si rozkrojíme na polovice. Takže z jedného kusu budeme mať dva. Jemne ich naklepeme cez sáčok, fóliu alebo čo používate a začneme plniť tak ako je na obrázku. Následne zrolujeme a prepichneme špáradlami, alebo zviažeme. Kto má už aké grify nech ich použije.
-
3
Keď máme rolky hotové, pripravíme si ďalšie misky na obaľovanie. Mleté ovsené vločky - ja som to hodil nachvíľku do mlynčeka, skvele to nahradí múku. Vajíčko, parmezán, vňať a mlieko zmiešame taktiež. No a do tretej si pripravíme čisté ovsené vločky. Robíme klasický trojobal.
-
4
Posledný bod je pečenie. Ja som to dal piecť spolu na 190 stupňov aj s ventilátorom. Zemiaky sa robili 25 minút a rolky som tam nechal ešte o 10 minút dlhšie. Najlepšie k tomu spraviť nejaký dresing a šalát. Dobrú chuť :)
Diskusia k receptu