Zdravé kura s ružičkovým kelom a cviklovým šalátom

pitrb - fotkapitrb, 4. marca 2014
Zdravé kura s ružičkovým kelom a cviklovým šalátom
Foto: pitrb

Zdravému životnému štýlu sa venujem dlhšiu dobu a vždy sa snažím vymyslieť a kombinovať suroviny tak aby boli vždy vyvážené. Toto jedlo je hlavne Zobraziť celý popisZdravému životnému štýlu sa venujem dlhšiu dobu a vždy sa snažím vymyslieť a kombinovať suroviny tak aby boli vždy vyvážené. Toto jedlo je hlavne vhodné na obed aj na večeru. Večera by sa nemala kombinovať s prílohami typu ryža, zemiaky a preto je zelenina ako je ružičkový kel ideálnou voľbou. Dobrú chuť

2
porcie
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
300 g
500 g
200 g (prípadne zaváraná)
50 g
2 PL
1 ČL
1 ČL
0,5 ČL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Ružičkový kel si uvaríme vo vode (ale tak aby bol tesne pred uvarením, pretože ho ešte neskôr budeme opekať). Ak máme čerstvú cviklu tak aj tú dáme variť.

  2. 2

    Medzi tým si mäso rozkrojíme a ochutíme tymianom, soľou a čiernym korením. Jemne vyklepeme tĺčikom cez potravinársku fóliu.

    Zdravé kura s ružičkovým kelom a cviklovým šalátom  - obrázok 2
  3. 3

    Na rozpálenú panvicu dáme trochu olivového oleja a mäso osmažíme z každej strany asi po 30 sekúnd. Zalejeme pohárom vody a necháme dusiť (ideálny by bol vývar, prípadne komu nevadí tak bujón).

    Zdravé kura s ružičkovým kelom a cviklovým šalátom  - obrázok 3
  4. 4

    Medzi tým šampiňóny očistíme a nakrájame podľa chuti. Na troche olivového oleja s provensálskym korením smažíme do zlata.

    Zdravé kura s ružičkovým kelom a cviklovým šalátom  - obrázok 4
  5. 5

    Cviklu opláchneme v studenej vode. Nakrájame na tenké kolieska alebo nastrúhame nahrubo (ak je zavaraná tak zlejeme šťavu). Zamiešame s jogurtom a trochou soli.

    Zdravé kura s ružičkovým kelom a cviklovým šalátom  - obrázok 5
  6. 6

    Ružičkový kel rozkrojíme na polky a poukladáme rozkrojenou časťou nadol do panvice. Smažíme na masle do zlata na silnom ohni.

    Zdravé kura s ružičkovým kelom a cviklovým šalátom  - obrázok 6

Diskusia k receptu

afataga
konecne nejaky recept, co sa da jest :-), dobre si navaril, ale na smazenie nie je moc vhodny olivovy olej
eviana
Jedlo sa mi páči, zaujímavo skombinované suroviny, len malá rada, nikdy mäso nezalievaj studenou vodou :)
doddy
No, dnes som si to urobil na obed a výborne som si pochutil.Ja som si ešte ako oblohu pridal trocha uparenej čerstvej karotky a na panvici osmahnutý listový špenátik na cesnačiku.Výborná mňamka.Fakt som si pochutil.Palec hore mládenec. P.S. Ako píše eviana, to podlievanie sa robí s horúcim vývarom (vodou,bujónom...), aby si nezastavil dusenie resp. neznížil bod varu.
pitrb
Samozrejme, ja vzdy pouzivam vyvar teply alebo horucu vodu, ale tak bral som to ako samozrejmost tak som to nepisal ani do receptu. A dakujem pekne, som rad, ze chutilo :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia