Zdravá štrúdľa

acar - bez fotkyacar, 3. marca 2014
Zdravá štrúdľa
Foto: acar

Vynikajúca štrúdla, pečiem ju takmer každú nedeľu :o)

10
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

220 g
250 ml
štipka




Postup

  1. 1

    Z múky, zo smotany a soli vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme na 4 časti. Vyvaľkáme na tenúčko, potrieme rozpusteným maslom, posypeme makom a cukrom a poukladáme vykostkované višne. Stočíme do závinu a potrieme rozpusteným maslom. Pečieme na plechu na silikónovej podložke na 180stupňov asi 20 minút.

Diskusia k receptu

eviana
Teeeeda... zíram, zo špaldovej spraviť štrúdľu... a akú skvelúk - klobúk dolu, toto isto vyskúšam... ktovie či by ťahať cesto išlo, ej veru za pokus to stoji. Ďakujem za krásny recept :)
kredenc
To je ono! Jenoduché, nenáročné na peňaženku, z bežne dostupných surovín. (vyskúšame aj inú tradičnú náplň - tvaroch s hrozienkami, citrónová kôra, cukor, ...)
acar
@annahanach
Dobry vecer, Anka :o)
Mame novy receptik...na vynikajucu zdravu strudlu...vyskusajte :o)
Pekny vecer. Jana
canita
mozem sa spytat? preco je tam ze rozdelime na 4 casti? to z tak maleho mnozstva vyjdu 4 strudle? to mi nejak nevychadza:) a dufam ze spaldovu mozem nahradit klasickou:)
acar
@canita
ja z toho robim 4 strudle, ale kludne spravte tolko, kolko vyjde Vam :o)...spaldovu muku mozte nahradit klasickou hladkou a plnku si tiez mozte dat taku, aku mate radi :o)...papa
valeri
Krásna štrúdľa a určite aj dobrá, lebo mak a višne .... mňam, ale prečo názov "ZDRAVÁ" ??? Múka, šľahačka, maslo cukor ..... :-))
pipnat
veru, zdravá asi nie, ale chutná určite musí byť:)
acar
@valeri @pipnat
,,zdrava?"...
muka...spaldova,
slahacka...myslim, ze zdravsia ako tuk (hera..) v klasickom strudlovom ceste,
cukor...hnedy, trstinovy
:o)
nika72
@canita robievam,ale z 300g hladkej múky a je výborná a sú 3 veľké takže 4 môžu byť také "šikovnejšie"...robievala ju nebohá babička a vždy sme sa štrudle od nej veľmi potešili .... :-)
evanaaa
Páči sa mi tento recept už aj preto,že sa hodí pre diabetikov, náplň sa dá upraviť ( nahradiť cukor iným), je jednoduchý a výsledok viac ako uspokojivý, vďaka, @acar zaň.
renama
Tento týždeň som už robila druhýkrát :) Super recept, rýchly, zdravý, lacný a čo je najhlavnejšie veľmi chutný. Robila som s jabĺčkami, keďže už opadávajú a čo také chutné a rýchle? Nemala som špaldovú múku, dala som hladkú celozrnnú a deťom chutíííííí.......za jeden deň už niet :) No čo už.....dobrého veľa nenarastie........či nebýva, či ako to je............najbližšie z dvoch dávok ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia