Zavináče z kuracieho mäska so slaninkou, syrom a šampiňónmi
Foto: danja301
Tento recept je špecialitkou môjho manžela a jeho pôvodný názov v macedónčine je Pileški uvijači - ak by ste sa niekedy ocitli na Balkáne Zobraziť celý popisTento recept je špecialitkou môjho manžela a jeho pôvodný názov v macedónčine je Pileški uvijači - ak by ste sa niekedy ocitli na Balkáne s radosťou vám ich ponúknu či už miestni obyvatelia, alebo v reštaurácii. Pripravuje sa väčšinou na grile vonku v prírode-takto pripravené mäso sa nazýva Skara, ale dá sa pripraviť aj v domácich podmienkach tak ako vám to ponúkam ja.
príprava
Postup
-
1
Kuracie prsia si naklepeme ,prerežeme priečne na pol . Položíme naň kúsok syra-pozdľžne,akoby tyčinku,z bokov pridáme na drobno nakrájané šampiňóny ,zavinieme do valčeka a obalíme plátkom slaninky. Poprepichujeme špáradlami , aby kým sa mäsko stiahne pri vysokej teplote, sa zavináč nerozvinul. Na obrázku je pracovný pult môjho manžela:)
-
2
Ukladáme na plech,podlejeme trochou piva , skutočne asi na tri prsty odo dna plechu, môžeme , ale nemusíme pridať na kolieska nakrájanú cibuľu a pečieme asi hodinku pri teplote 220 st. Pozorujeme ako sa mäsko pečie , lebo dľžka pečenia závisí od rúry a od kvality slaniny. Po pol hodinke skontrolujeme mäkkosť mäsa a to je pre nás kritériom ukončenia procesu prípravy v rúre. Servírujeme so zemiakovým pyré , ak pripravujeme doma ,ak grilujeme vonku,najlepšie je skombinovať toto skvelé jedlo s chlebíkom opečeným na grile a zeleninovým šalátom ,prípadne pečenými paprikami. Z daného množstva mäsa nám vyšlo 24 kusov.
-
3
Na tejto fotografii sú zavináče už mäkké, ale nechali sme ich ešte asi 10 minút , aby sa začervenala kôrka na slaninke. Potom nám už prišli hostia a finálna fotografia zo slávnostného stola chýba,kým sme sa spamätali boli fuč:)
Diskusia k receptu