Zavináče z kuracieho mäska so slaninkou, syrom a šampiňónmi

danja301 - fotkadanja301, 10. mája 2015
Zavináče z kuracieho mäska so slaninkou, syrom a šampiňónmi
Foto: danja301

Tento recept je špecialitkou môjho manžela a jeho pôvodný názov v macedónčine je Pileški uvijači - ak by ste sa niekedy ocitli na Balkáne Zobraziť celý popisTento recept je špecialitkou môjho manžela a jeho pôvodný názov v macedónčine je Pileški uvijači - ak by ste sa niekedy ocitli na Balkáne s radosťou vám ich ponúknu či už miestni obyvatelia, alebo v reštaurácii. Pripravuje sa väčšinou na grile vonku v prírode-takto pripravené mäso sa nazýva Skara, ale dá sa pripraviť aj v domácich podmienkach tak ako vám to ponúkam ja.

120 minút
príprava

Suroviny

2,5 kg
250 g
300 ml v konzerve
300g g dlhý tenký plátok
1 ks väčšia
1 ks




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si naklepeme ,prerežeme priečne na pol . Položíme naň kúsok syra-pozdľžne,akoby tyčinku,z bokov pridáme na drobno nakrájané šampiňóny ,zavinieme do valčeka a obalíme plátkom slaninky. Poprepichujeme špáradlami , aby kým sa mäsko stiahne pri vysokej teplote, sa zavináč nerozvinul. Na obrázku je pracovný pult môjho manžela:)

    Zavináče z kuracieho mäska so slaninkou, syrom a šampiňónmi  - obrázok 1
  2. 2

    Ukladáme na plech,podlejeme trochou piva , skutočne asi na tri prsty odo dna plechu, môžeme , ale nemusíme pridať na kolieska nakrájanú cibuľu a pečieme asi hodinku pri teplote 220 st. Pozorujeme ako sa mäsko pečie , lebo dľžka pečenia závisí od rúry a od kvality slaniny. Po pol hodinke skontrolujeme mäkkosť mäsa a to je pre nás kritériom ukončenia procesu prípravy v rúre. Servírujeme so zemiakovým pyré , ak pripravujeme doma ,ak grilujeme vonku,najlepšie je skombinovať toto skvelé jedlo s chlebíkom opečeným na grile a zeleninovým šalátom ,prípadne pečenými paprikami. Z daného množstva mäsa nám vyšlo 24 kusov.

    Zavináče z kuracieho mäska so slaninkou, syrom a šampiňónmi  - obrázok 2
  3. 3

    Na tejto fotografii sú zavináče už mäkké, ale nechali sme ich ešte asi 10 minút , aby sa začervenala kôrka na slaninke. Potom nám už prišli hostia a finálna fotografia zo slávnostného stola chýba,kým sme sa spamätali boli fuč:)

    Zavináče z kuracieho mäska so slaninkou, syrom a šampiňónmi  - obrázok 3

Diskusia k receptu

jozka2
Taketo jedlo musi byt velmi chutne na party v zahrade.*****
jarunka
Ano, na posedenie v zahrade vyborne, hodne sa toho zmesti na pekac.
denyany
Výborná kombinácia, aj to dobre vyzerá, urobím doma, potom vyskúšam aj vonku.
danja301
@afataga ,závisí to od teploty pečenia ,typu rúry a tým,že sú zrolované ,nemusí sa prepiecť aj úplné vnútro,dôležitým faktorom je aj priepustnost a zaúdenosť slaninky ,preto tam aj uvádzam,že mäsko treba kontrolovať....
bambitka
Vyzera to velmi dobre :) ale ja by som to urobila z vykosteneho kuracieho stehna,aby to bolo stavnate
danja301
@bambitka ,tym,ze je tam slaninka ,syr,saminony,pivo je masko vzdy dostacne stavnate,ale urcite stoji zato to vyskusat.aj tvoj tip...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia