Závin s klobásovou plnkou na vínovej omácke

Autor receptu: redakcia

Vhodné k ľahkému červenému vínu.

4
porcie
10 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Postup

  1. Mleté mäso okoreníme, osolíme, pridáme rascu, cesnak, bielok a nadrobno nakrájanú cibuľu. Masu dôkladne premiešame.
  2. Lístkové cesto rozvaľkáme, posypeme strúhankou, rozložíme na ňu mäsovú zmes a zrolujeme. Vrch potrieme žĺtkom, popicháme vidličkou a pečieme pri teplote 170°C 25 minút.
  3. Maslovo–vínová omáčka: Nakrájanú cibuľu urestujeme na masle do sklovita, podlejeme vínom a varíme asi 7 minút. Zjemníme smotanou a zredukujeme. Podávame s duseným ružičkovým kelom.