Zavárané Vianočné klobásy (fotorecept/

Zavárané Vianočné klobásy  (fotorecept/
Foto: danculka
danculkaDanculka, recept pridal: 8. decembra 2010 19:48Ďalšie jeho recepty

Nebudem písať recept,ako ich urobiť,to sme mali aj minule dala ho @mamina2,ale ako z nich odložiť na horšie časy a neplatiť za elektrinu,keď budú uložené v mrazničke.Dôchodcovia musia viac rozmýšľať ekonomickejšie,ja sa začínam vracať do doby , keď mrazničky boli veľmi málo,všatko sa zaváralo...ponúkam nie náročný recept.

Suroviny

100
minút
príprava

Postup prípravy receptu

Keď robíte klobásy a myslíte na to ,že ich budete odladať,buď si hneď urobíte malé a vložíte do pohára koľko vojde,ja som točila ,do zaváracieho pohára a pridala som 2 lyžičky vody.
Zavárané Vianočné klobásy  (fotorecept/ - obrázok 1

Uzavreka som víčkom s červenou gumičkou a zapla sponu.Niektoré víčka som dávala aj šroubovacie.Sterilizovala som 90 minút,tak aby voda v hrnci pomali vrela.
Zavárané Vianočné klobásy  (fotorecept/ - obrázok 2

Takto vyzerajú už vychladnuté,žiadna návšteva Vás neprekvapí.
Zavárané Vianočné klobásy  (fotorecept/ - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

29 komentárov k receptu
  • tetrisss, 8. decembra 2010 o 20:17
    Veru, mas pravdu, a este aj v mraznicka velmi klobasam nasvedci, takto zavarali klobasy nase mamy a ja som najviac z tohto mala rada tu stavu v pohari vytecenu, mnam. :)


  • danculka, 8. decembra 2010 o 20:32
    A najlepšia je keď sa pohár zatára a vydrží, až kým nie sú nové zemiačiky,pravda tetrisss


  • klaura, 8. decembra 2010 o 20:50
    veru, presne takto ich zavárala moja svokra ...


  • helca103, 8. decembra 2010 o 21:45
    veru dobrý nápad takto to robila aj moja stara mama už len klobásky chýbaju :-)


  • helca103, 8. decembra 2010 o 21:45
    veru dobrý nápad takto to robila aj moja stara mama už len klobásky chýbaju :-)


  • danculka, 8. decembra 2010 o 21:57
    Mám rôzne recepty od svojej mamky,staré okolo 50 rokov,budem ich pomali davať na varechu.Ďakujem za komentáre...


  • hubarka35, 8. decembra 2010 o 22:12
    Dakujem za dobre recepty-rady,v mrazaku zavadzaju tie klobasy,nabuduce urobim takto...


  • danculka, 8. decembra 2010 o 22:24
    Zavadzajú a musia sa dobre zabaliť ,aby nezapáchalo iné dymom,najlepšie,keď je na údeninu zvlášť mraznička.


  • palokuchki, 9. decembra 2010 o 03:07
    Dakujem za radu. Skusim na buduce podla teba.


  • mariet1, 9. decembra 2010 o 08:26
    Takto som si v dávnych časoch robila pochúťku na dovolenku a vydržali aj v lete, v pohode. Je to super návod. Vďaka za oprášené spôsoby konzervovania.


  • mgut, 9. decembra 2010 o 10:35
    danculka, netreba mat zvlašt mrazničku,len ich treba naozaj dat do dobrých mikrot.sáčkov,ja to robím roky a vydržia dlho.Nám z pohárov tak nechutia.


  • danculka, 9. decembra 2010 o 11:02
    Doteraz som dávala aj ja do mrazničky ,aj deťom,ale teraz každý má svoju domácnosť,a mne sa zdá luxus ťahať veľký mrazák aj finančne,takto si zavarím 25 pohárov a 25 klobás mi nezaberie miesto v mrazničke ktoré použijem na niečo iné.


  • katamama, 9. decembra 2010 o 16:17
    Danculka, sem s tými receptami od tvojej mamky. Ak sú ako je tento, beriem!


  • katkap, 9. decembra 2010 o 17:21
    ja som tiež takto zavárala ale ešte som pridala kýslu kapustu do pohára je to výborne cez leto so zemiakmi,nám všetkým najviac chutila tá kapusta


  • danculka, 9. decembra 2010 o 17:48
    Aj tak robím,toto som chcela ukázať,len samotnú klobásu,ktorú môžeš použiť na jednohubky atd...


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 14 komentárov)
  • mb, 9. decembra 2010 o 18:46
    raz znamy po ture vytiahol takto zavarane klobasy. on ich vsak zavaril aj s kyslou kapustou. velmi pochutilo.


  • aroooo, 9. decembra 2010 o 18:51
    Takto sme zavárali údené klobásy aj mi po zabíjačke,do 7 dcl pohára sa zmestila cca 5 ks,vodu doliať do asi 2 cm/ako boli dole tie ryhy / a zavariť stačí 20 min. aby chytilo viečko.Takto sa zavárala aj domáca údená šunka,ktorá sa nakrájala na väčšie kusy,ktoré sa spratali do pohára,zas trochu vody a v lete po práci na záhrade to bolo niečo vynikajúce-nebolo to také suché no mňam .A raz po zabíjačke sme mali vyše 20 litr.hrniec zabíjačkovej kapustnice, mama v nemocnici ja študentka s mladšou sestrou sama doma,aby sa to nepokazilo,dala celé ohriať na šporák,obrala mäso z kostí,zamiešala do kapusty,naplnila zaváracie poháre,vysterilizovala aby chytilo viečko a to bola cez leto bašta,len ohriať a jesť.


  • danculka, 9. decembra 2010 o 18:56
    Presne,takto sa hospodárilo.


  • js9mxd, 9. decembra 2010 o 20:23
    Já mám jednu skúsenosť, že keď sa zavára mäso, tak sa musí sterilizovať aspoň 3 hodiny. Už som vyhodil pokazené klobásy aj bravčové vo vlastnej šťave. Potom mi poradila moja mama a od toho času skoro 100%-ná úspešnosť.


  • danculka, 9. decembra 2010 o 20:49
    Keď zaváram čerstvé mäso,tak sterilizúvam2x po 1,1/5 hod, nakoľko klobásy sú už zaúdené,tak len 1,1/2 hod´,to by sami museli pokaziť aj na palici v komore...ja len aby nevyschli ich zaváram.


  • mery8658, 9. decembra 2010 o 20:56
    Je to výborne cez leto na dovolenke, ja som to robievala do plechoviek a varilo sa to 2 hodiny v sklennych fľašiach treba sterilizovať 2,5 hodiny. Nakladala som aj segedynsky guľaš, šunku, pašteky cez leto to boli chuťovky pri mori. nikdy sa nic nepokazilo a najpodstatnejšie je že otvorite a papkate a z mrazničky je potrebne rozmrazit a uvariť.


  • ejmepb, 9. decembra 2010 o 21:31
    Aj ja robím s kapustou, ale najlepší spôsob odkladania klobás, ktorý už používam veľa rokov, je naložiť tak akurát vysušené klobásy do zaváracích pohárov zavíčkovať a vzduch vysať kompresorom. Aj o rok sú lepšie ako boli keď sme ich odkladali.


  • mery8658, 9. decembra 2010 o 22:14
    Nechapem ako sa da vysať vyduch zo zavíčkovaného pohára.


  • danculka, 10. decembra 2010 o 04:09
    Nechápem ani ja ,asi sú na to poháre,ale som o tom nepočula.@ejmepb porad´.


  • ejmepb, 11. decembra 2010 o 22:02
    Poháre sú obyčajné, mám odskúšané aj zakrúcacie, mám zariadenie ktoré mi urobil brat z kompresora starej chladničky. Zavíčkovaný pohár sa vloží pod nádobu z ktorej sa vysáva vzduch. Techn.zdatnejší muži by to iste vedeli, ak si niekde preštudujem ako mám pridávať na varechu tak to nafotím a pridám. Ja tak odkladám aj údenú slaninu, škvarky, orechy.


  • danculka, 12. decembra 2010 o 06:35
    No to by bolo perfektné,lebo tam by mali zostať ,ako čerstvé moc dlho ,dík...


  • slavnicanka, 29. novembra 2011 o 13:55
    20.min.je málo na zaváranie klobás,je to predsa len surové maso,mne sa vlani pokazili všetky poháre,tento rok som dala do pary na 90min.a sú v pohode.


  • danculka, 29. novembra 2011 o 14:13
    @slavnicanky ,neviem kde si čítala 20 minút,ja mám 90 minút písané...


  • zlato43, 24. februára 2013 o 00:50
    Dekuji, toto jsem hledala.Udila jsem cabaj klobasy a je jich moc, tak chci asi polovicku zavarit do masovek. Jestli dobre rozumim, nalije se 2 polevkove lzice vody do sklenice s klobasy, zavre a sterilizuje 90 minut. Zkusim to a pak dam vedet.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist