Zavárané Vianočné klobásy (fotorecept/

Zavárané Vianočné klobásy  (fotorecept/
Foto: danculka
danculkaDanculka, recept pridal: 8. decembra 2010 19:48Ďalšie jeho recepty

Nebudem písať recept,ako ich urobiť,to sme mali aj minule dala ho @mamina2,ale ako z nich odložiť na horšie časy a neplatiť za elektrinu,keď budú uložené v mrazničke.Dôchodcovia musia viac rozmýšľať ekonomickejšie,ja sa začínam vracať do doby , keď mrazničky boli veľmi málo,všatko sa zaváralo...ponúkam nie náročný recept.

Suroviny

100
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Keď robíte klobásy a myslíte na to ,že ich budete odladať,buď si hneď urobíte malé a vložíte do pohára koľko vojde,ja som točila ,do zaváracieho pohára a pridala som 2 lyžičky vody.
Zavárané Vianočné klobásy  (fotorecept/ - obrázok 1

2

Uzavreka som víčkom s červenou gumičkou a zapla sponu.Niektoré víčka som dávala aj šroubovacie.Sterilizovala som 90 minút,tak aby voda v hrnci pomali vrela.
Zavárané Vianočné klobásy  (fotorecept/ - obrázok 2

3

Takto vyzerajú už vychladnuté,žiadna návšteva Vás neprekvapí.
Zavárané Vianočné klobásy  (fotorecept/ - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tetrisss, 8. decembra 2010 o 20:17
    Veru, mas pravdu, a este aj v mraznicka velmi klobasam nasvedci, takto zavarali klobasy nase mamy a ja som najviac z tohto mala rada tu stavu v pohari vytecenu, mnam. :)


  • danculka, 8. decembra 2010 o 20:32
    A najlepšia je keď sa pohár zatára a vydrží, až kým nie sú nové zemiačiky,pravda tetrisss


  • klaura, 8. decembra 2010 o 20:50
    veru, presne takto ich zavárala moja svokra ...


  • helca103, 8. decembra 2010 o 21:45
    veru dobrý nápad takto to robila aj moja stara mama už len klobásky chýbaju :-)


  • helca103, 8. decembra 2010 o 21:45
    veru dobrý nápad takto to robila aj moja stara mama už len klobásky chýbaju :-)


  • danculka, 8. decembra 2010 o 21:57
    Mám rôzne recepty od svojej mamky,staré okolo 50 rokov,budem ich pomali davať na varechu.Ďakujem za komentáre...


  • hubarka35, 8. decembra 2010 o 22:12
    Dakujem za dobre recepty-rady,v mrazaku zavadzaju tie klobasy,nabuduce urobim takto...


  • danculka, 8. decembra 2010 o 22:24
    Zavadzajú a musia sa dobre zabaliť ,aby nezapáchalo iné dymom,najlepšie,keď je na údeninu zvlášť mraznička.


  • palokuchki, 9. decembra 2010 o 03:07
    Dakujem za radu. Skusim na buduce podla teba.


  • mariet1, 9. decembra 2010 o 08:26
    Takto som si v dávnych časoch robila pochúťku na dovolenku a vydržali aj v lete, v pohode. Je to super návod. Vďaka za oprášené spôsoby konzervovania.


  • mgut, 9. decembra 2010 o 10:35
    danculka, netreba mat zvlašt mrazničku,len ich treba naozaj dat do dobrých mikrot.sáčkov,ja to robím roky a vydržia dlho.Nám z pohárov tak nechutia.


  • danculka, 9. decembra 2010 o 11:02
    Doteraz som dávala aj ja do mrazničky ,aj deťom,ale teraz každý má svoju domácnosť,a mne sa zdá luxus ťahať veľký mrazák aj finančne,takto si zavarím 25 pohárov a 25 klobás mi nezaberie miesto v mrazničke ktoré použijem na niečo iné.


  • katamama, 9. decembra 2010 o 16:17
    Danculka, sem s tými receptami od tvojej mamky. Ak sú ako je tento, beriem!


  • katkap, 9. decembra 2010 o 17:21
    ja som tiež takto zavárala ale ešte som pridala kýslu kapustu do pohára je to výborne cez leto so zemiakmi,nám všetkým najviac chutila tá kapusta


  • danculka, 9. decembra 2010 o 17:48
    Aj tak robím,toto som chcela ukázať,len samotnú klobásu,ktorú môžeš použiť na jednohubky atd...


  • mb, 9. decembra 2010 o 18:46
    raz znamy po ture vytiahol takto zavarane klobasy. on ich vsak zavaril aj s kyslou kapustou. velmi pochutilo.


  • aroooo, 9. decembra 2010 o 18:51
    Takto sme zavárali údené klobásy aj mi po zabíjačke,do 7 dcl pohára sa zmestila cca 5 ks,vodu doliať do asi 2 cm/ako boli dole tie ryhy / a zavariť stačí 20 min. aby chytilo viečko.Takto sa zavárala aj domáca údená šunka,ktorá sa nakrájala na väčšie kusy,ktoré sa spratali do pohára,zas trochu vody a v lete po práci na záhrade to bolo niečo vynikajúce-nebolo to také suché no mňam .A raz po zabíjačke sme mali vyše 20 litr.hrniec zabíjačkovej kapustnice, mama v nemocnici ja študentka s mladšou sestrou sama doma,aby sa to nepokazilo,dala celé ohriať na šporák,obrala mäso z kostí,zamiešala do kapusty,naplnila zaváracie poháre,vysterilizovala aby chytilo viečko a to bola cez leto bašta,len ohriať a jesť.


  • danculka, 9. decembra 2010 o 18:56
    Presne,takto sa hospodárilo.


  • js9mxd, 9. decembra 2010 o 20:23
    Já mám jednu skúsenosť, že keď sa zavára mäso, tak sa musí sterilizovať aspoň 3 hodiny. Už som vyhodil pokazené klobásy aj bravčové vo vlastnej šťave. Potom mi poradila moja mama a od toho času skoro 100%-ná úspešnosť.


  • danculka, 9. decembra 2010 o 20:49
    Keď zaváram čerstvé mäso,tak sterilizúvam2x po 1,1/5 hod, nakoľko klobásy sú už zaúdené,tak len 1,1/2 hod´,to by sami museli pokaziť aj na palici v komore...ja len aby nevyschli ich zaváram.


  • mery8658, 9. decembra 2010 o 20:56
    Je to výborne cez leto na dovolenke, ja som to robievala do plechoviek a varilo sa to 2 hodiny v sklennych fľašiach treba sterilizovať 2,5 hodiny. Nakladala som aj segedynsky guľaš, šunku, pašteky cez leto to boli chuťovky pri mori. nikdy sa nic nepokazilo a najpodstatnejšie je že otvorite a papkate a z mrazničky je potrebne rozmrazit a uvariť.


  • ejmepb, 9. decembra 2010 o 21:31
    Aj ja robím s kapustou, ale najlepší spôsob odkladania klobás, ktorý už používam veľa rokov, je naložiť tak akurát vysušené klobásy do zaváracích pohárov zavíčkovať a vzduch vysať kompresorom. Aj o rok sú lepšie ako boli keď sme ich odkladali.


  • mery8658, 9. decembra 2010 o 22:14
    Nechapem ako sa da vysať vyduch zo zavíčkovaného pohára.


  • danculka, 10. decembra 2010 o 04:09
    Nechápem ani ja ,asi sú na to poháre,ale som o tom nepočula.@ejmepb porad´.


  • ejmepb, 11. decembra 2010 o 22:02
    Poháre sú obyčajné, mám odskúšané aj zakrúcacie, mám zariadenie ktoré mi urobil brat z kompresora starej chladničky. Zavíčkovaný pohár sa vloží pod nádobu z ktorej sa vysáva vzduch. Techn.zdatnejší muži by to iste vedeli, ak si niekde preštudujem ako mám pridávať na varechu tak to nafotím a pridám. Ja tak odkladám aj údenú slaninu, škvarky, orechy.


  • danculka, 12. decembra 2010 o 06:35
    No to by bolo perfektné,lebo tam by mali zostať ,ako čerstvé moc dlho ,dík...


  • slavnicanka, 29. novembra 2011 o 13:55
    20.min.je málo na zaváranie klobás,je to predsa len surové maso,mne sa vlani pokazili všetky poháre,tento rok som dala do pary na 90min.a sú v pohode.


  • danculka, 29. novembra 2011 o 14:13
    @slavnicanky ,neviem kde si čítala 20 minút,ja mám 90 minút písané...


  • zlato43, 24. februára 2013 o 00:50
    Dekuji, toto jsem hledala.Udila jsem cabaj klobasy a je jich moc, tak chci asi polovicku zavarit do masovek. Jestli dobre rozumim, nalije se 2 polevkove lzice vody do sklenice s klobasy, zavre a sterilizuje 90 minut. Zkusim to a pak dam vedet.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist