Zapekaný baklažán

2010 - bez fotky2010, 7. apríla 2010
Zapekaný baklažán
Foto: 2010

Maly to byt rolky ale spravili sme vela ryzovej plnky tak sa baklazan dostal do zapekacej misky

4
porcie
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
1 hrncek
cca 200 ml
1 ks
2  struciky
2  lyzice
5  lyzic
4  platky
1  konzerva
1/2
3  lyzice
2  lyzice




Postup

  1. 1

    Velky baklazan ( alebo 2 mensie) po dlzke nakrajame na cca 1 cm platky. Dame do studen nasolenej vody pokial si pripravujeme dalsie suroviny a pokial sa nam vari ryza cca 30 minut. Baklazan vyberieme a poriadne osusime . Na rozohriatom oleji vysmazime z obidvoch stran a odlozime na tanier kde si dame papier aby nam vsiakol prebytocny olej.

  2. 2

    Ja rad pridavam namiesto vody kuraci vyvar do ryze( s kludom moze byt aj s kocky alebo ako moja mama robi s pridanou Vegetou). Na panvici na olivovom oleji spenime cibulku a cesnek pridame ryzu a na drobno nakrajany petrzlen a na kocky nakrajany pekorino romano ( mi sme mali pepato co je s korenim ) priidali sme 1/3 konzervy na drobno nakrajanych talianskych paradajok vo vlastnek stave a este pridame lyzicu susenych talianskych byliniek ,sol korenie podla chuti. Zmes poriadne premiesame .

  3. 3

    Zapekaciu misku vytrieme olivovym olejom.Na dno polozime platky oprazeneho baklazanu potrieme ryzovou zmesou a dame dalsiu vrstvu baklazanu.( Nam vysli 3 vrstvy baklazanu) Poslednu vrstvu zalejeme zvyskom paradajok z konzervy posipeme susenymi talianskymi bylinkami ozdobime platkami mozarelli a na kocky nakrajaneho pekorina. Dame do truby na cca20 minut a pod grill cca 3 ( zalezi od typu sporaka). Ja rad trosku okyslim citronom hned ( podla chuti) po vybrati z truby.

Diskusia k receptu

frezia68
Ak mi vysvetlíš čo je pekorino romano,rada to vyskúšam,lebo sa mi páči recept :-))
milamila
Dobrý nápad, já milujem baklažán pripravený na rôzny spôsob, ale tento recept ma oslovil, skvelý nápad
2010
Frezia68,
To je dobra otazka.. naozaj neviem ale mozeme "otravovat" Jarca co je syrovy odbornik aky je podobny syr na Slovensku. Pekorino je lacnejsia nahrada originalneho Parmezanu,
je to ovci tvrdy syr.
bozulka
@frezia ,pekorino je talianský ovčí syr,dá sa kúpiť aj v Tescu je to balené ako parmazan také velké trojuholníky,je veľmi chutný ,trošičku palčivejší./ostrejší/.
babidka
my mame velmi radi baklazany a moj drahy sa velmi tomuto jedlu potesi:-)))))
2010
Listky na vrchu su zo zahrady bobkovy list.
verula
baklazan to bude nieco pre manzela, dik ukladam



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia