Foto: 2010
Maly to byt rolky ale spravili sme vela ryzovej plnky tak sa baklazan dostal do zapekacej misky
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 ks |
|
1 hrncek |
|
cca 200 ml |
|
1 ks |
|
2 struciky |
|
2 lyzice |
|
5 lyzic |
|
4 platky |
|
1 konzerva |
|
1/2 |
|
3 lyzice |
|
2 lyzice |
|
Postup
-
1
Velky baklazan ( alebo 2 mensie) po dlzke nakrajame na cca 1 cm platky. Dame do studen nasolenej vody pokial si pripravujeme dalsie suroviny a pokial sa nam vari ryza cca 30 minut. Baklazan vyberieme a poriadne osusime . Na rozohriatom oleji vysmazime z obidvoch stran a odlozime na tanier kde si dame papier aby nam vsiakol prebytocny olej.
- 2
Ja rad pridavam namiesto vody kuraci vyvar do ryze( s kludom moze byt aj s kocky alebo ako moja mama robi s pridanou Vegetou). Na panvici na olivovom oleji spenime cibulku a cesnek pridame ryzu a na drobno nakrajany petrzlen a na kocky nakrajany pekorino romano ( mi sme mali pepato co je s korenim ) priidali sme 1/3 konzervy na drobno nakrajanych talianskych paradajok vo vlastnek stave a este pridame lyzicu susenych talianskych byliniek ,sol korenie podla chuti. Zmes poriadne premiesame .
- 3
Zapekaciu misku vytrieme olivovym olejom.Na dno polozime platky oprazeneho baklazanu potrieme ryzovou zmesou a dame dalsiu vrstvu baklazanu.( Nam vysli 3 vrstvy baklazanu) Poslednu vrstvu zalejeme zvyskom paradajok z konzervy posipeme susenymi talianskymi bylinkami ozdobime platkami mozarelli a na kocky nakrajaneho pekorina. Dame do truby na cca20 minut a pod grill cca 3 ( zalezi od typu sporaka). Ja rad trosku okyslim citronom hned ( podla chuti) po vybrati z truby.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
To je dobra otazka.. naozaj neviem ale mozeme "otravovat" Jarca co je syrovy odbornik aky je podobny syr na Slovensku. Pekorino je lacnejsia nahrada originalneho Parmezanu,
je to ovci tvrdy syr.