Pečený kapor
Zapekaný kapor so zemiakmi a zeleninou
Autor receptu: roxanne
Pridávam jeden z našich rodinných receptov.
6 porcií |
50 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Kapra očistíme, dáme z neho dolu kožu a pripravíme z neho dve filety. Z 3-kilového kapra nám ostane cca 1,5 kg mäsa, z toho vyjde takých 6 porcií. Mäso nasolíme a nakoreníme, filety uložíme na plech vedľa seba.
- Očistíme si zemiaky a špargľu. Zemiaky nakrájané na väčšie mesiačiky 5-7 minút povaríme v osolenej vode, aby sme nemuseli rybu dlho v rúre zapekať - pri kratšom pečení ostane šťavnatejšia. Rybu na plechu obložíme dopoly uvarenými zemiakmi, špargľou a cuketou nakrájanými na menšie kúsky.
- Všetko posypeme nahrubo nastrúhaným syrom eidamového typu, Vajíčka vidličkou vyšľaháme spolu so smotanou, pridáme trochu soli, vegety a korenia a touto tekutou zmesou polejeme obložený plech. Dáme do rúry vyhriatej na 200 °C. Najskôr pečieme 20 min zdola a potom 20 min obojstranne. Sledujeme, ako sa nám syr navrchu zafarbuje, aby sa to príliš nepripieklo. Dobrú chuť.