Zapekané zemiaky so zeleninou a ryžou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Ryžu uvaríme do polomäkka, zemiaky nakrájame na plátky, zeleninu nakrájame alebo
rozdelíme na menšie kúsky. Do pekáča vymasteného olejom dáme vrstvu zemiakov,
zeleniny a ryže a takto vrstvy opakujeme – poslednú vrstvu tvoria zemiaky. Jednotlivé
vrstvy pokvapkáme olejom a zalievame vývarom. Prikryté udusíme v rúre do mäkka.
- Namiesto zeleniny môžeme použiť hydinové mäso, ktoré vopred nakrájame na rezančeky a necháme odležať v marináde, ktorú vyrobíme z oleja, prelisovaného cesnaku, kečupu, vajca a grilovacieho korenia. Potom na panvici urestujeme cibuľku, pridáme nakrájané šampiňóny, mäsové rezančeky a opražíme.
- Striedavo vrstvíme známym spôsobom so zemiakovými hranolčekmi z vopred uvarených zemiakov a ryžou, masu nakoniec zalejeme mliekom, posypeme vločkami masla a necháme 30 minút zapekať. Porcie zdobíme kolieskami paradajky, uhorky a papriky.
|