Zapekané zemiaky s vajíčkom, klobáskou, syrom a smotanou
Autor receptu: kristtin
Slovenská klasika . Najlepšie chutí s kyslou uhorkou ;)
6 porcií |
20 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Do vymasteného pekáča poukladáme polovicu očistených a nakrájných zemiakov. (ja ich krájam na kolieska) Nakrájame klobásku, vajíčko, nivu a poukladáme na zemiaky. Očistíme strúčik, alebo dva cesnaku a pretlačíme. Na strednú vrstvu poukladáme druhú polovicu zemiakov, posolíme a pokoreníme. Na vrch môžete ešte postrúhať trocha syra a dávame zapiecť na cca 30 minút .
- Po 30 minútach pekáč vytiahneme a vylejeme na zemiaky smotanu. Dáme ešte naspať zapiecť aspoň na 15 minút.
- Vyberieme, podávame, papáme :) Jednoduché, rýchle jedlo, v podstate si medzi zemiaky môžete nakrájať hocičo čo máte v chladničke ;) Či už to bude syr, mäso, alebo zelenina. Dobrú chuť a nezabudnite na uhorky !