Zapekané zemiaky s mletým mäsom

Zapekané zemiaky s mletým mäsom
Foto: bobox
boboxBobox, recept pridal: 10. novembra 2011 9:20Ďalšie jeho recepty

Niečo podobné nám občas robia v závodnej jedálni, ja som si recept upravil na svoje chute. Nie je to však nič nové ani prevratné len chutné

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí nakrájame na kolieska alebo hranolčeky. Mleté mäso zmiešame s korením, mletou paprikou a lisovaným cesnakom, necháme chvíľu odležať. Na oleji speníme nakrájanú cibuľku, pridáme mäsovú zmes ,korenie na špagety,cesnak pretlačený(alebo granulovaný), kečup podľa chuti a podusíme. Paradajku nakrájame na menšie kocky alebo kolieska. Zapekaciu misu vytrieme olejom navrstvíme časť zemiakov (asi 1/2),podľa chuti prisolíme. Na vrstvu zemiakov dáme polovicu strúhaného syra, rozotrieme mäsovú zmes, prikryjeme paradajkami a následne druhou časťou zemiakov. Povrch zemiakov ešte trošku osolíme,pokvapkáme troškou oleja a posypeme strúhaným syrom. Zapekáme do zlatista. Celé to môžeme aj preliať rozšľahaným vajíčkom so smotanou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • aroooo, 10. novembra 2011 o 12:15
    Vyzerá to chutne, ukladám, len to prosím ťa ešte uprav, máš to písané prakticky 2x to isté


  • orchidea, 10. novembra 2011 o 14:13
    Tiež si ukladám recept, páči sa mi ten postup a použité suroviny.


  • bobox, 10. novembra 2011 o 15:06
    Ospravedlňujem sa za chybu, nepíšem to priamo do kolóniek ale recepty mám uložené v PC a používam kopírovanie a vkladanie. Opravené. Ďakujem za upozornenie


  • sneica, 10. novembra 2011 o 19:39
    paci sa mi recept,ukladam...pekne foto aj zapekacia misa:)


  • sylvinka, 11. novembra 2011 o 12:23
    Pekný recept,mleté mám v chladničke,budem vedieť čo s ním. Ď.


  • zuzliak, 15. novembra 2011 o 23:12
    mnam, maso :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist