Zapekané zemiaky s mletým mäsom

Zapekané zemiaky s mletým mäsom
Foto: bobox
boboxBobox, 46 ročný muž, Štúrovo, recept pridal: 10. novembra 2011 9:20Ďalšie jeho recepty

Niečo podobné nám občas robia v závodnej jedálni, ja som si recept upravil na svoje chute. Nie je to však nič nové ani prevratné len chutné

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí nakrájame na kolieska alebo hranolčeky. Mleté mäso zmiešame s korením, mletou paprikou a lisovaným cesnakom, necháme chvíľu odležať. Na oleji speníme nakrájanú cibuľku, pridáme mäsovú zmes ,korenie na špagety,cesnak pretlačený(alebo granulovaný), kečup podľa chuti a podusíme. Paradajku nakrájame na menšie kocky alebo kolieska. Zapekaciu misu vytrieme olejom navrstvíme časť zemiakov (asi 1/2),podľa chuti prisolíme. Na vrstvu zemiakov dáme polovicu strúhaného syra, rozotrieme mäsovú zmes, prikryjeme paradajkami a následne druhou časťou zemiakov. Povrch zemiakov ešte trošku osolíme,pokvapkáme troškou oleja a posypeme strúhaným syrom. Zapekáme do zlatista. Celé to môžeme aj preliať rozšľahaným vajíčkom so smotanou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • aroooo, 10. novembra 2011 o 12:15
    Vyzerá to chutne, ukladám, len to prosím ťa ešte uprav, máš to písané prakticky 2x to isté


  • orchidea, 10. novembra 2011 o 14:13
    Tiež si ukladám recept, páči sa mi ten postup a použité suroviny.


  • bobox, 10. novembra 2011 o 15:06
    Ospravedlňujem sa za chybu, nepíšem to priamo do kolóniek ale recepty mám uložené v PC a používam kopírovanie a vkladanie. Opravené. Ďakujem za upozornenie


  • sneica, 10. novembra 2011 o 19:39
    paci sa mi recept,ukladam...pekne foto aj zapekacia misa:)


  • sylvinka, 11. novembra 2011 o 12:23
    Pekný recept,mleté mám v chladničke,budem vedieť čo s ním. Ď.


  • zuzliak, 15. novembra 2011 o 23:12
    mnam, maso :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.

Degustačný šalátik
Počiatkom leta bola v Bratislave opäť vínna slávnosť. V interhoteli na Tehelnom poli sa uskutočnil 14. ročník Trunkfestu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 31/2015: Letné dezerty Letné dezerty
Časopis Varecha v piatok 31. júla v denníku Pravda.


TOPlist