Zapekané zemiaky s kávou (fotorecept)
Autor receptu: jo
Pospájala som niekoľko receptov a výsledná chuť ma prekvapila - bola výborná.
Postup
- Dáme uvariť zemiaky v šupke, udusíme na masle koreňovú zeleninu do polomäkka, rybu nakrájame na malé kúsky, cibuľu na drobno a samozrejme ochutnáme víno, či je vhodné na prípravu jedla.
- Na oleji speníme cibuľu.
- Pridáme kúsky nasolenej a okorenenej ryby. Opečieme so všetkých strán.
- Nachystáme si suroviny na prípravu omáčky.
- Na masle speníme cibuľu podlejeme vínom, primiešame kávu.
- Nakoniec pridáme smotanu a krátko povaríme. Samozrejme ochutíme soľou, korením a cukrom.
- Zapekaciu misu vymastíme olejom. Na dno navrstvíme na plátky nakrájané zemiaky, ktoré osolíme a okoreníme. Na ne dáme vrstvu kúskov ryby spolu s cibuľou.
- Znovu dáme vrstvu na plátky nakrájaných zemiakov, osolíme a okoreníme. Nakoniec navrstvíme udusenú koreňovú zeleninu. Zalejeme pripravenou omáčkou a dáme piecť.
- Toto je výsledok.