Foto: alex100
Tento recept vznikol náhodou, nevedel som, čo variť a mal som rôzne suroviny a fazuľu v konzerve. Po dokončení to všetkým chutilo a Zobraziť celý popisTento recept vznikol náhodou, nevedel som, čo variť a mal som rôzne suroviny a fazuľu v konzerve. Po dokončení to všetkým chutilo a zrazu z toho bol domáci hit.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
1,5 kg |
|
1 konzerva |
|
1 konzerva |
|
2 nožičky |
|
300 g |
|
80 g tmavé |
|
300 g /Tekovská tehla/ |
|
1 ks stredná |
|
2 - strúčiky |
|
250 ml |
|
1 ks čerstvé celé |
|
|
|
|
Postup
-
1
Potrebné suroviny + jedno vajce.
-
2
Zemiaky pokrájame na kocky. Syr postrúhame na hrubo, cibuľu pokrájame na kolieska, huby prepláchneme v studenej vode. Bôčik nakrájame na malé kocky a dáme upražiť, tak aby pustila masť /tú nepotrebujeme/. Jemne opražený bôčik premiešame s 2/3 zemiakov /nesolíme/ a vysypeme do pekáča. Na túto vrstvu zemiakov rovnomerne po celom pekáči dáme fazuľku. Fazuľku červenú, ktorá je v slanom náleve, predtým prepláchneme vo vode, nálev nepotrebujeme. Z druhej konzervy bielej fazuľky vylejem trochu pikantnej čili omáčky /lebo je jej tam moc/
-
3
Ďalej po celom pekáči porozsýpame sušené hríby, / robil som to aj s čerstvými predvarenými hríbmi ale aj bez nich, vždy to bolo dobré/, potom poukladáme kolieska domácej klobásky, /treba použiť dobrú, nie moc mastnú, a už odskúšanú klobásku/, na klobásku poukladáme rovnomerne kolieska cibuľky a všetko jemne posypeme cayenským korením. /Treba dať toľko, kto, ako má rád pikantné jedlo/
-
4
Zemiaky , ktoré nám ostali, osolíme a premiešame s jemne postrúhaným , alebo prelisovaným cesnakom a všetko nasypeme do pekáča. Nakoniec všetko posypeme postrúhaným syrom. V smotane rozmiešame celé vajce a polejeme ňou rovnomerne syr. No a nakoniec, už len prajem dobrú chuť.
Diskusia k receptu