Foto: matus113
Plnené prekvapenie..
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Pripravíme si 10 šampiňónov, z ktorých odrežeme nožičky a potom malou lyžičkou vydlabeme na mištičku. Keď sú hlavičky vydlabané, namočíme ich do mlieka so soľou.
- 2
Nožičky a vnútro šampiňónov na jemno pokrájame. Šunku pokrájame na jemno tiež. Pokrájanú cibuľku dáme na panvicu s olejom. Keď je cibuľka osmažená do zlatista pridáme šunku a vnútra s nožičkami šampiňónov. Osolíme a okoreníme.
- 3
Po približne piatich minútach smaženia pridáme črievkový syr. My sme použili Bambino. Rozpustíme a oheň vypneme. Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú vytrieme maslom. Na ňu poukladáme klobúčiky naplnené pripravenou zmesou.
- 4
Keď sú všetky klobúčiky naplnené, na každý pridáme lyžičku kyslej pochúťkovej smotany a na to pridáme ešte postrúhaný syr. Dáme piecť na 170 stupňov na 30 minút. Podávame so zeleninovým šalátom alebo zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Zmes na plnenie je ľahko zapamätateľná, lebo do spenenej cibuľky pridávam tvrdú salámu, mäkkú salámu, tvrdý syr a mäkký syr.
Misu nevymasťujem, nie je to potrebné.
A moji chlapi vravia, že keď ich aspoň polovicu času pečiem prikryté alobalom zostávajú hríbiky šťavnatejšie.
ako to robíš že keď je v časti "Recepty dňa" recept od užívateľa, je to práve Tvoj recept ???
@Readkcia
@evusik
zaujímavá logika