Zapekané plnené šampiňóny

Zapekané plnené šampiňóny
Foto: matus113
matus113Matus113, recept pridal: 11. februára 2010 18:47Ďalšie jeho recepty

Plnené prekvapenie..


Suroviny

3
porcie
120
minút
príprava
30
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si 10 šampiňónov, z ktorých odrežeme nožičky a potom malou lyžičkou vydlabeme na mištičku. Keď sú hlavičky vydlabané, namočíme ich do mlieka so soľou.

2

Nožičky a vnútro šampiňónov na jemno pokrájame. Šunku pokrájame na jemno tiež. Pokrájanú cibuľku dáme na panvicu s olejom. Keď je cibuľka osmažená do zlatista pridáme šunku a vnútra s nožičkami šampiňónov. Osolíme a okoreníme.

3

Po približne piatich minútach smaženia pridáme črievkový syr. My sme použili Bambino. Rozpustíme a oheň vypneme. Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú vytrieme maslom. Na ňu poukladáme klobúčiky naplnené pripravenou zmesou.

4

Keď sú všetky klobúčiky naplnené, na každý pridáme lyžičku kyslej pochúťkovej smotany a na to pridáme ešte postrúhaný syr. Dáme piecť na 170 stupňov na 30 minút. Podávame so zeleninovým šalátom alebo zemiakmi.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • Vymazať

    martamm, 12. februára 2010 o 11:47
    Recept vyzera vyborne, urcite ho v blizkej dobe vyskusam a paci sa mi, ze splna aj podmienky delenej stravy


  • Vymazať

    roska, 12. februára 2010 o 13:24
    Plnené šampiňóny som robila v nedeľu. Do plnky ešte pridávam červenú sladkú i štipľavú papriku. Do zapekacej misky tiež dávam predvarené kocky zemiakov a posypem na jemno posekanou údenou slaninou. Kyslú smotanu nedávam. Všetko posypem syrom.


  • Vymazať

    bibiacik, 7. marca 2010 o 09:48
    Práve varím Zapekané plnené šampiňóny a snažím sa aby boly fantasticke...prave mi pomha dcerka krájať šampiony a ide to fakt ťažko mam čo robiť aby sa mi nerozlomily .


  • Vymazať

    1956, 11. marca 2010 o 07:25
    Boli výborné robila som ich po prvý krát trochu som ho vylepšila a mal doma úspech. Lenn tak sa po nich zaprášilo. Šampióny som držala v dlani a vnútro šampiónov som vyberala malou kávovou lyžičkou,aby sa nepolámali.


  • Vymazať

    inotaj, 11. marca 2010 o 15:00
    Tento recept mi hovorila švagriná v nedeľu, vraj je to skvelé. Takže najbližšie ho vyskúšam i ja, pretože všetky ingrediencie, ktoré tvoria tento recept, sú môjmu jazýčku lahodné.


  • Vymazať

    frezia68, 11. marca 2010 o 19:04
    Veru vyskúšam aj ja,vyzerá veľmi dobre a zapečené je zdravšie,ako vyprážané,hoci tie druhé máme radšej.....:-))


  • Vymazať

    777pali, 12. marca 2010 o 12:21
    pochutnať si na tom určite dá


  • Vymazať

    amexa, 9. apríla 2010 o 09:46
    mnam vyzera to fantasticky... a vase video recepty su super, urcite pomozu vela zaciatocnickam, ktore sa vsetkeho boja (ako ja :-))... dakujem (btw tescoma ma taku lyzicku priamo na vyberanie samopionoveho vnutra - je gulata a ostra takze to ide lahsie) » www1.tescoma.com/sk/shopsk/scripts/katalog.php?gid=10100...


  • Vymazať

    jancinkos, 21. apríla 2010 o 12:40
    Neskoro my sme už po obede,mali sme presne také šampiony.Je to špécia!!


  • Vymazať

    katka2, 21. apríla 2010 o 14:06
    Vyzerá to výborne dnes to vyskúšam


  • Vymazať

    sjuz, 21. apríla 2010 o 19:01
    mňam, fakt vyzerajú super:), dávam do KK, ďakujem


  • Vymazať

    olli, 21. apríla 2010 o 20:27
    vyzera to vyborne,urcite vyskusam:)som velmi rada,ze tu nachadzam vyborne recepty


  • Vymazať

    m0nika, 10. septembra 2010 o 10:42
    Ja ich robím podobne... nenamáčam ich do mlieka, na to obvykle nie je čas :-)
    Zmes na plnenie je ľahko zapamätateľná, lebo do spenenej cibuľky pridávam tvrdú salámu, mäkkú salámu, tvrdý syr a mäkký syr.
    Misu nevymasťujem, nie je to potrebné.
    A moji chlapi vravia, že keď ich aspoň polovicu času pečiem prikryté alobalom zostávajú hríbiky šťavnatejšie.


  • Vymazať

    tetuska, 15. februára 2011 o 14:57
    a so zemiakovou kašou úplná bašta, ja robievam nožičky podusené na cibuľke, potom pridám vajíčka a urobím praženicu, touto plnkou plním klobúčiky a na záver posypem syrom a dám piecť...


  • Vymazať

    drobcek19, 21. apríla 2011 o 19:15
    Dakujem za receptik, u priatela sim zozala uspech, velmi nam chutilo:-)


  • Vymazať

    rybarkuchar, 29. júna 2011 o 14:52
    Nerád chválim, ale toto stojí za to. Urobil som ich asi 20 ks a len tak tak mi niečo zostalo.


  • Vymazať

    concord, 29. júla 2011 o 11:20
    Dajte jej už konečne tie prstene pri varení. Dnes ich mala len jeden. asi sa lepší.


  • Vymazať

    katkub, 29. júla 2011 o 19:04
    Supér musím vyskušať v poslednej dobe varím stále to iste.


  • Vymazať

    domci4, 30. júla 2011 o 16:47
    :) Super, mňamky :)


  • Vymazať

    iivush, 5. augusta 2011 o 14:08
    Ja som ich robila s velkými steakovými šampiónmy a chutili vyborne. Črievkový syr som dala s modrou plesňou a dodal tomu užasnú chuť takže odporúčam :)


  • Vymazať

    eraserhead, 23. septembra 2011 o 08:15
    @Matus113
    ako to robíš že keď je v časti "Recepty dňa" recept od užívateľa, je to práve Tvoj recept ???
    @Readkcia
    @evusik


  • Vymazať

    jatanika, 23. septembra 2011 o 12:20
    @eraserhead , mne sa zdá, že kritériom je - videorecept - vždy je to videorecept, a také nik iný nedáva :-))


  • Vymazať

    3sandra3, 23. septembra 2011 o 21:34
    suprový mňamkový recept... ukladám si do kk


  • Vymazať

    eraserhead, 25. septembra 2011 o 19:37
    @jataninka
    zaujímavá logika


  • Vymazať

    spagetka1812, 26. októbra 2011 o 13:54
    toto je super recept..ja som dala na spodok janskej misy trochu oleja, na to predvarene zemiaky, na to slaninku na platky a na to sampiony..miesto crievkoveho syra som dala jednu kocku syrokremu apetito (mala som 8 mensich sampionov a nozicky som nedavala, len vnutro sampionov) a smotanu som nedala..uplne su tie sampiony super! stavnate...


  • Vymazať

    lenka36, 18. februára 2012 o 20:25
    Dobry recept.Ja nedavam smotanu.


  • Vymazať

    dagmar821957, 14. apríla 2012 o 14:12
    Dnes som vyskúšala tento recept na plnené šampiňóny a musím povedať , že to bola delikatesa aj s opekanými zemiakmi. Odporúčam vyskúšať. Ďakujem za výborný recept,


  • Vymazať

    jozka2, 11. augusta 2012 o 22:15
    concord,ona nevari ona predvadza ukazku ako to robit co je super a netreba si vsimat take k........,len kritizovat ale pridaj nieco a potom kritizuj to su pravi slovaci vsetko vadi


  • Vymazať

    jozka2, 11. augusta 2012 o 22:16
    apropo ten recept pridava 35.roc.muz nie ona


  • Vymazať

    jozka2, 11. augusta 2012 o 22:18
    cha,cha,cha sla som sa specialne pozriet co si zaujimave okrem kritiky pridal OOOOO,ziaden recept


  • Vymazať

    sirotka, 27. septembra 2012 o 13:40
    prave ich robim teraz prvykrat dufam ze budu mat uspech


  • Vymazať

    katrinecka, 27. januára 2013 o 10:45
    tento recept robím už roky,akurát do mlieka dávam citrónovú šťavu


  • Vymazať

    elka, 7. júna 2013 o 14:24
    šampiňony plním namiesto syra bryndzou.


  • Vymazať

    dandika1, 30. decembra 2013 o 15:13
    @Matus113 dnes som robila Tvoje plnene sampiony,musim ,len pochvalit,velmi chutne a rychle ,ale aj syte jedlo a nie taske s varenymi zemiackami a mrkvovym salatom to bolo perfektne pozrela som aj dalsie Tvoje recepty ,viem si z toho vybrat, tej TVojej polovicke sa zije,ked ma taku pomoc v dome,len tak dalej a nech sa Ti dari aj v roku 2014 . STASTNY A VESELY::::::


  • Vymazať

    surincicka, 14. mája 2014 o 20:47
    mňam sú superfantastické!!! ďakujem za recept...


  • Vymazať

    marta5, 6. júla 2014 o 19:44
    Robila som ich pre vnučku,veľmi jej chutili,je to skvelý recept.Toho týždňa ich idem robiť zase,je to jej najobľúbenejšie jedlo-proste dobrotka.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist