Zapekané plnené šampiňóny

Zapekané plnené šampiňóny
Foto: matus113
matus113Matus113, recept pridal: 11. februára 2010 18:47Ďalšie jeho recepty

Plnené prekvapenie..


Suroviny

3
porcie
120
minút
príprava
30
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si 10 šampiňónov, z ktorých odrežeme nožičky a potom malou lyžičkou vydlabeme na mištičku. Keď sú hlavičky vydlabané, namočíme ich do mlieka so soľou.

2

Nožičky a vnútro šampiňónov na jemno pokrájame. Šunku pokrájame na jemno tiež. Pokrájanú cibuľku dáme na panvicu s olejom. Keď je cibuľka osmažená do zlatista pridáme šunku a vnútra s nožičkami šampiňónov. Osolíme a okoreníme.

3

Po približne piatich minútach smaženia pridáme črievkový syr. My sme použili Bambino. Rozpustíme a oheň vypneme. Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú vytrieme maslom. Na ňu poukladáme klobúčiky naplnené pripravenou zmesou.

4

Keď sú všetky klobúčiky naplnené, na každý pridáme lyžičku kyslej pochúťkovej smotany a na to pridáme ešte postrúhaný syr. Dáme piecť na 170 stupňov na 30 minút. Podávame so zeleninovým šalátom alebo zemiakmi.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • Vymazať

    martamm, 12. februára 2010 o 11:47
    Recept vyzera vyborne, urcite ho v blizkej dobe vyskusam a paci sa mi, ze splna aj podmienky delenej stravy


  • Vymazať

    roska, 12. februára 2010 o 13:24
    Plnené šampiňóny som robila v nedeľu. Do plnky ešte pridávam červenú sladkú i štipľavú papriku. Do zapekacej misky tiež dávam predvarené kocky zemiakov a posypem na jemno posekanou údenou slaninou. Kyslú smotanu nedávam. Všetko posypem syrom.


  • Vymazať

    bibiacik, 7. marca 2010 o 09:48
    Práve varím Zapekané plnené šampiňóny a snažím sa aby boly fantasticke...prave mi pomha dcerka krájať šampiony a ide to fakt ťažko mam čo robiť aby sa mi nerozlomily .


  • Vymazať

    1956, 11. marca 2010 o 07:25
    Boli výborné robila som ich po prvý krát trochu som ho vylepšila a mal doma úspech. Lenn tak sa po nich zaprášilo. Šampióny som držala v dlani a vnútro šampiónov som vyberala malou kávovou lyžičkou,aby sa nepolámali.


  • Vymazať

    inotaj, 11. marca 2010 o 15:00
    Tento recept mi hovorila švagriná v nedeľu, vraj je to skvelé. Takže najbližšie ho vyskúšam i ja, pretože všetky ingrediencie, ktoré tvoria tento recept, sú môjmu jazýčku lahodné.


  • Vymazať

    frezia68, 11. marca 2010 o 19:04
    Veru vyskúšam aj ja,vyzerá veľmi dobre a zapečené je zdravšie,ako vyprážané,hoci tie druhé máme radšej.....:-))


  • Vymazať

    777pali, 12. marca 2010 o 12:21
    pochutnať si na tom určite dá


  • Vymazať

    amexa, 9. apríla 2010 o 09:46
    mnam vyzera to fantasticky... a vase video recepty su super, urcite pomozu vela zaciatocnickam, ktore sa vsetkeho boja (ako ja :-))... dakujem (btw tescoma ma taku lyzicku priamo na vyberanie samopionoveho vnutra - je gulata a ostra takze to ide lahsie) » www1.tescoma.com/sk/shopsk/scripts/katalog.php?gid=10100...


  • Vymazať

    jancinkos, 21. apríla 2010 o 12:40
    Neskoro my sme už po obede,mali sme presne také šampiony.Je to špécia!!


  • Vymazať

    katka2, 21. apríla 2010 o 14:06
    Vyzerá to výborne dnes to vyskúšam


  • Vymazať

    sjuz, 21. apríla 2010 o 19:01
    mňam, fakt vyzerajú super:), dávam do KK, ďakujem


  • Vymazať

    olli, 21. apríla 2010 o 20:27
    vyzera to vyborne,urcite vyskusam:)som velmi rada,ze tu nachadzam vyborne recepty


  • Vymazať

    m0nika, 10. septembra 2010 o 10:42
    Ja ich robím podobne... nenamáčam ich do mlieka, na to obvykle nie je čas :-)
    Zmes na plnenie je ľahko zapamätateľná, lebo do spenenej cibuľky pridávam tvrdú salámu, mäkkú salámu, tvrdý syr a mäkký syr.
    Misu nevymasťujem, nie je to potrebné.
    A moji chlapi vravia, že keď ich aspoň polovicu času pečiem prikryté alobalom zostávajú hríbiky šťavnatejšie.


  • Vymazať

    tetuska, 15. februára 2011 o 14:57
    a so zemiakovou kašou úplná bašta, ja robievam nožičky podusené na cibuľke, potom pridám vajíčka a urobím praženicu, touto plnkou plním klobúčiky a na záver posypem syrom a dám piecť...


  • Vymazať

    drobcek19, 21. apríla 2011 o 19:15
    Dakujem za receptik, u priatela sim zozala uspech, velmi nam chutilo:-)


  • Vymazať

    rybarkuchar, 29. júna 2011 o 14:52
    Nerád chválim, ale toto stojí za to. Urobil som ich asi 20 ks a len tak tak mi niečo zostalo.


  • Vymazať

    concord, 29. júla 2011 o 11:20
    Dajte jej už konečne tie prstene pri varení. Dnes ich mala len jeden. asi sa lepší.


  • Vymazať

    katkub, 29. júla 2011 o 19:04
    Supér musím vyskušať v poslednej dobe varím stále to iste.


  • Vymazať

    domci4, 30. júla 2011 o 16:47
    :) Super, mňamky :)


  • Vymazať

    iivush, 5. augusta 2011 o 14:08
    Ja som ich robila s velkými steakovými šampiónmy a chutili vyborne. Črievkový syr som dala s modrou plesňou a dodal tomu užasnú chuť takže odporúčam :)


  • Vymazať

    eraserhead, 23. septembra 2011 o 08:15
    @Matus113
    ako to robíš že keď je v časti "Recepty dňa" recept od užívateľa, je to práve Tvoj recept ???
    @Readkcia
    @evusik


  • Vymazať

    jatanika, 23. septembra 2011 o 12:20
    @eraserhead , mne sa zdá, že kritériom je - videorecept - vždy je to videorecept, a také nik iný nedáva :-))


  • Vymazať

    3sandra3, 23. septembra 2011 o 21:34
    suprový mňamkový recept... ukladám si do kk


  • Vymazať

    eraserhead, 25. septembra 2011 o 19:37
    @jataninka
    zaujímavá logika


  • Vymazať

    spagetka1812, 26. októbra 2011 o 13:54
    toto je super recept..ja som dala na spodok janskej misy trochu oleja, na to predvarene zemiaky, na to slaninku na platky a na to sampiony..miesto crievkoveho syra som dala jednu kocku syrokremu apetito (mala som 8 mensich sampionov a nozicky som nedavala, len vnutro sampionov) a smotanu som nedala..uplne su tie sampiony super! stavnate...


  • Vymazať

    lenka36, 18. februára 2012 o 20:25
    Dobry recept.Ja nedavam smotanu.


  • Vymazať

    dagmar821957, 14. apríla 2012 o 14:12
    Dnes som vyskúšala tento recept na plnené šampiňóny a musím povedať , že to bola delikatesa aj s opekanými zemiakmi. Odporúčam vyskúšať. Ďakujem za výborný recept,


  • Vymazať

    jozka2, 11. augusta 2012 o 22:15
    concord,ona nevari ona predvadza ukazku ako to robit co je super a netreba si vsimat take k........,len kritizovat ale pridaj nieco a potom kritizuj to su pravi slovaci vsetko vadi


  • Vymazať

    jozka2, 11. augusta 2012 o 22:16
    apropo ten recept pridava 35.roc.muz nie ona


  • Vymazať

    jozka2, 11. augusta 2012 o 22:18
    cha,cha,cha sla som sa specialne pozriet co si zaujimave okrem kritiky pridal OOOOO,ziaden recept


  • Vymazať

    sirotka, 27. septembra 2012 o 13:40
    prave ich robim teraz prvykrat dufam ze budu mat uspech


  • Vymazať

    katrinecka, 27. januára 2013 o 10:45
    tento recept robím už roky,akurát do mlieka dávam citrónovú šťavu


  • Vymazať

    elka, 7. júna 2013 o 14:24
    šampiňony plním namiesto syra bryndzou.


  • Vymazať

    dandika1, 30. decembra 2013 o 15:13
    @Matus113 dnes som robila Tvoje plnene sampiony,musim ,len pochvalit,velmi chutne a rychle ,ale aj syte jedlo a nie taske s varenymi zemiackami a mrkvovym salatom to bolo perfektne pozrela som aj dalsie Tvoje recepty ,viem si z toho vybrat, tej TVojej polovicke sa zije,ked ma taku pomoc v dome,len tak dalej a nech sa Ti dari aj v roku 2014 . STASTNY A VESELY::::::


  • Vymazať

    surincicka, 14. mája 2014 o 20:47
    mňam sú superfantastické!!! ďakujem za recept...


  • Vymazať

    marta5, 6. júla 2014 o 19:44
    Robila som ich pre vnučku,veľmi jej chutili,je to skvelý recept.Toho týždňa ich idem robiť zase,je to jej najobľúbenejšie jedlo-proste dobrotka.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist