Foto: ajinka19
trošku iný spôsob prípravy mletého mäsa,než otrepané vyprážané fašírky...recept je veľmi jednoduchý a chutný.
7
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
70 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
1 kg mleté |
|
3 ks pomleté |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2 strúčiky |
|
1 ks menšia |
|
na obaľovanie |
|
Šťava: | |
1 l |
|
3 lyžice |
|
3 lyžice |
|
1 lyžica |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Suroviny spolu zmiešame.Vytvarujeme rezne,obalíme ich v strúhanke,namočíme do rozšľahaných vajec,
-
2
a prudko opečieme.
-
3
Poukladáme na pekáč
-
4
pripravíme si šťavu,zmiešame všetky suroviny z postupu na šťavu
-
5
a zalejeme mäso až po vrch...zakryjeme vrchnákom alebo alobalom,aby sa šťava nevyparila.
-
6
Pečieme 1 hodinu a 10 minút pri teplote 200 stupňov.Podávame so zemiakovou kašou.
Dobrý vstup medzi "Varecháčov"!
Bala by som sa tie rezne obalovat, ci sa mi nerozpadnu pri manipulacii. :-)