Zapekané mleté mäso s brokolicou

avanka - bez fotkyavanka, 14. marca 2010
Zapekané mleté mäso s brokolicou
Foto: avanka

Jednoduché, rýchle a dobré

4
porcie
40 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
500 g
200 g
1 balíček
1 ks
200 ml
5 strúčikov




Postup

  1. 1

    Brokolicu si rozoberieme na ružičky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Vidličkou ju popučíme a zmiešame s mletým mäsom. Pridáme sójový granulát pripravený podľa návodu na obale, z ktorého sme vytlačili prebytočnú vodu, pretlačený cesnak, korenie, kyslú smotanu, vajce a asi 150 g postrúhaného eidamu.

  2. 2

    Zmes navrstvíme do zapekacej misy a vo vyhriatej rúre upečieme. Tesne pred dokončením posypeme zvyškom strúhaného syra .

Diskusia k receptu

abend
Odporúčam brokolicu variť na pare, nie je rozmáčaná z vody a hlavne zachová si všetky cenné látky ktpré sú v nej obsiahnuté.Z brokolice používam nielen ružičky ale aj nožičky a aj hlavnú nohu, všetky tieto časti ošúpem, nakrájam na menšie kúsky a spolu s ružičkami varím krátko na pare.Vyhadzovať tieto časti brokolice je priam hriech.Recept ako taký je zaujímavý, určite vyskúšam.
jody
Vyskúšam aj ja, znie to lákavo. Len ja tú brokolicu vôbec neuvarím a celé ružičky popchám do stredu.
avanka
Jasne, aj tak to ide, ale odporucala by som ju aspon trochu naparit.....lebo bude tvrda
avanka
Abend, ja varim brokolicu tak, ze ju nasypeme az do vriacej vody a varim cca 3-4 minuty, podla velkosti ruziciek, takze rozvarena nie je urcite.....je krasne zelena a chrumkava...a nozicky spapame tak isto...mne dokonca chutia najviac
bojar
dobré akurát nechápem čo tam hľadá ten sojový sajrajt




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia