Zapekané kuracie rezne so syrom (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
Recept som som našiel v starej kuchárskej knihe po mame koľko tam bol ani sám neviem
skúsil som a je to dobré tak sa oň podelím s Vami.
9 porcií |
20 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Kuracie prsia nakrájame na tenšie rezne naklepeme a osolíme. Necháme postať asi 15 minút nech soľ prejde do mäsa.
- Maslo 100 g v panvici dáme na sporák nech sa roztopí pridáme lisovaný cesnak do neho. Maslo s cesnakom necháme postať asi 10 minút nech sa spoja. Maslo ma byť roztopené nie však horúce.
- Do misy dáme strúhanky a nasrúhaný údený sýr na jemno, červenú mletú papriku, mleté čierne korenie, soľ a nakrájanú petržlenovú vňať.
- Všetko spolu dobre premiešame.
- Rezne vkladáme do teplého masla s cesnakom z oboch strán.
- Potom ich z masla obalíme v pripravenej strúhanke z oboch strán a dobré pritlačíme v strúhanke.
- Na tieto rezne dáme plátok šunky a kúsok kapie.
- Takto pripravený rezeň zrolujeme smer šunka dnu. Rolku mäsa dáme na polku pekáča ktorú sme dobre vymazali s 50 g masla aj boky.
- Tak postupne všetky takto upravené a zrolované rezne poukladáme.
- Zvyšok zmesi do ktorej sme dávali rezne vysypeme rovnomerne na pekáč na vrch mäsa. Pekáč dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C na pol hodinu ( podla typu rúry), nech sa to najskôr zapečie pozrieme ak je strúhanka do červenkastá tak krajom pekáča prilejeme 2,5 dcl vody k mäsu uzavrieme druhou častou pekáča a dáme do rúry dusiť ešte na 30 minút pri 200°C. Potom to otvoríme a pozrieme ako to vyzerá.
- Pretože som to robil prvý krát tak som jeden kúsok vytiahol a prerezal a bolo dobre. To kvôli rúre nejako mi zvláštne pečie tak som nevedel čí to stačilo. Dobre môžme podávať.
- Pokiaľ sa mäso v rúre pieklo tak zatiaľ som si opiekol zeleninu a uvaril ryžu, ktorú budem podávať k reznom.
- Tak a môžme servírovať, prajem dobrú chuť.