Zapekané gnocchi

Autor receptu: drobcova

Takto ich robím ja a takto ich máme radi :)

6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 230 °C

Suroviny

Postup

  1. Gnocchi uvaríme v osolenej vode, keď vyplávajú na vrch sú hotové a scedíme ich. Cibuľku si speníme na masle, pridáme na pásiky nakrájanú slaninku, na kocky nakrájané kuracie mäsko a sprudka orestujeme. Podľa chuti pridáme soľ, korenie a rascu. Po cca 10 minútach odstavíme primiešame kukuricu a zmiešame spolu s gnocchi v zapekacej miske.
  2. Do smotany pridáme tavený syr a pomaly uvaríme omáčku. Ak je hustá zriedime mliekom. Omáčku vylejeme na pripravenú zmes a dobre premiešame. Na vrch dáme na hrubo postrúhaný údený syr, Prikryjeme vekom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 230 stupňov. Pečieme cca 20 minút, potom dáme pokrievku dolu a necháme nech syr chytí zlatistú kôrku.
  3. Omáčka by nemala byť tuhá. Môžeme obmeniť suroviny, napr. vajce uvarené na tvrdo, hríbiky, brokolicu... podľa chuti. Dobrú chuť!