Zapekané fašírky s cibuľovo-šampiňónovou omáčkou
Foto: remy
na 170 °C
Postup
-
1
Pripravíme si fašírky: Mäso zomelieme, pridáme vajce, koreniny (č. korenie mleté, soľ, kari, prípadne trošku mletej papriky), 2-3 roztlačené strúčiky cesnaku, nadrobno nakrájanu cibuľu (zvyknem ju zomlieť spolu s mäsom) a nastrúhany zemiak (fašírka bude šťavnatá). Prudko opečieme a preložíme na pekáč.
-
2
Vo výpeku si osmahneme na mesiačiky nakrájanú cibuľu, v polovici smaženia pridáme očistené a na vačšie plátky nakrájané šampióny. Osolíme a okoreníme (č. korenie mleté, tymián, rasca mletá, 2-3 roztlačené strúčiky cesnaku (používam cesnakovú pastu). Krátko podusíme. Pridáme smotanu na šľahanie zmiešanú s troškou solamylu (nemusí byť), vlejeme do zmesi a krátko zredukujeme na omáčku.
- 3
Zmes vlejeme na fašírky, posypeme nastrúhaným syrom a dáme zapiecť na cca 40 minút pri cca 170°C.
Tiež fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu