Zapekané fašírky s cibuľovo-šampiňónovou omáčkou

remy - fotkaremy, 18. októbra 2017
Zapekané fašírky s cibuľovo-šampiňónovou omáčkou
Foto: remy
40 minút
na 170 °C

Suroviny

1 kg
3 ks
2-3 strúčiky
1 ks
350 g
180 ml
1 KL
200 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si fašírky: Mäso zomelieme, pridáme vajce, koreniny (č. korenie mleté, soľ, kari, prípadne trošku mletej papriky), 2-3 roztlačené strúčiky cesnaku, nadrobno nakrájanu cibuľu (zvyknem ju zomlieť spolu s mäsom) a nastrúhany zemiak (fašírka bude šťavnatá). Prudko opečieme a preložíme na pekáč.

    Zapekané fašírky s cibuľovo-šampiňónovou omáčkou - obrázok 1
  2. 2

    Vo výpeku si osmahneme na mesiačiky nakrájanú cibuľu, v polovici smaženia pridáme očistené a na vačšie plátky nakrájané šampióny. Osolíme a okoreníme (č. korenie mleté, tymián, rasca mletá, 2-3 roztlačené strúčiky cesnaku (používam cesnakovú pastu). Krátko podusíme. Pridáme smotanu na šľahanie zmiešanú s troškou solamylu (nemusí byť), vlejeme do zmesi a krátko zredukujeme na omáčku.

  3. 3

    Zmes vlejeme na fašírky, posypeme nastrúhaným syrom a dáme zapiecť na cca 40 minút pri cca 170°C.

Diskusia k receptu

havino
Veru aj mne sa recept pozdava, vareny zemiak k tomu a obed na stole a dochutit sa dá rôzne, s mletym mäsom rada varim, chuti mi.
dosa
rcp sa mi paci, isto vyskusam
katka78
S menšími úpravami by to šlo aj u nás. Ako nápad sa mi pozdáva.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia