Zapekané cestoviny s cuketou (fotorecept)

Autor receptu: valeri

Ďalší jednoduchý a chutný recept z cukety. Od rána som vyrábala ozdoby na tortu pre moju mamu, ktorá čo nevidieť oslávi 80, tak tento obed som mala raz-dva hotový.

3
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu, nakrájame na mesiačiky a opražíme v panvici na oleji do sklovita. Cuketu vyčistíme z vnútra, obielime a pokrájame na kocky, tiež papriku a paradajky. Popraženú cibuľu posypeme mletou rascou, čiernym korením a červenou paprikou. Na toto nasypeme pokrájanú zeleninu a restujeme odokryté, aby cuketa veľmi nezmäkla a nezostala ako lečo. Keď je skoro mäkká, pridáme posekaný cesnak 4-5 strúčikov a bazalku, vypneme sporák a prikryjeme a necháme zatiaľ na platni.
  2. Cestoviny uvaríme klasicky v slanej vode, ja pridávam 1 Pl oleja, aby sa nelepili. Použila som celozrnné špiráliky. Scedené a odkvapakané som ich preložila do silikónovej formy na pečenie, posolila, na ne som navrstvila cuketu z panvice a dala na 900 W na 5 min. do mikrovlnky. Zatiaľ som nastrúhala oštiepok, v šálke rozšľahala vajička s troškou soli. Po 5. min. som formu vybrala, vajíčkami poliala vrch a posypala syrom. Znovu na 5 min do mikrovlnky.
  3. Kým vychladli utekala som vyvončiť :-)) psíka, potom šup s nimi na tanier, prichutiť kečupom a bielym jogurtom, ešte trochu surovej zeleninky a verte chutili mi :-)).
  4. A tu sú tie ozdoby, ktoré mi zabrali celé dopoludnie