Zapekaná pohánka s ovocím

Autor receptu: linnet687

Mala som veľa ovocia a namočenú pohánku. Recepty s ňou, ktoré som našla, boli väčšinou naslano, tak som si vymyslela tento vlastný. Ja som robila bez pridaného cukru, ale samozrejme závisí na vás, ak máte radi sladšie.

2
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pohánku si uvaríme ako je uvedené na obale. Ja som ju len namočila na noc do vody, mám ju rada tvrdšiu, a potom som ju už nevarila. Hrozienka, brusnice a ostatné sušené ovocie namočíme do vody na cca 20 minút, aby trochu nabobtnalo.
  2. Pohánku scedíme, sušené ovocie tiež a pokrájame ho na menšie kúsky. Vmiešame k pohánke, pridáme polku tvarohu, nakrájaný pomaranč a najemno nastrúhané jablko. Zamiešame a pridáme škoricu a ak máte, aj arašidové maslo, dobre to osvieži zmes. Ja som ešte pridala dve rozdrvené tablety stévie, ale je to len na vás, môžete pridať vanilkový alebo iný cukor.
  3. Všetko dobre zamiešame, zmes dáme do zapekacej misky a pečieme vo vyhriatej trúbe 30-35 minút, až kým zmes na povrchu zhnedne. Vytiahneme z rúry, necháme vychladnúť a potom pofŕkame roztopenou čokoládou zmiešanou s lyžicou vody.