Zapekaná cukina so šošovicou a špenátom fotorecept
Foto: zuzanka1367
Recepty na mäso tu nájdem vždy a podľa svojej chuti, ani neviem čo by som pri príprave veľmi menila, ale pri zelenine sa vždy Zobraziť celý popisRecepty na mäso tu nájdem vždy a podľa svojej chuti, ani neviem čo by som pri príprave veľmi menila, ale pri zelenine sa vždy nájde nejaká obmena, napríklad aj takáto...
porcie
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Cukinu umyjeme a vydlabeme dužinu, šošovicu premyjeme a dáme variť do osolenej vody spolu s bobkovým listom, nie do mäkka stačí tak 15 minút, aby sme z nej nemali kašu.
-
2
Cibuľu nakrájame a smažíme na oleji do sklovita, pridáme cesnak a nakrájané chilli papričky (môžete vynechať, ale bola by to škoda), krátko posmažíme a pridáme paradajkový pretlak, ktorý orestujeme.
-
3
Pridáme špenát a necháme zavädnúť, primiešame predvarenú scedenú šošovicu, premiešame, osolíme, okoreníme, ak sa nám zdá plnka suchá, podlejeme vývarom zo šošovice a prevaríme. Hotovú plnku navrstvíme do pripravených vydlabaných cukín.
-
4
Mozzarellu natrháme na malé kúsky a pokladieme na povrch cukín. Vložíme do rúry vyhriatej na 190 -200 stupňov, na nižšiu polohu a pečieme približne 30-35 minút, podľa vlastných skúsenosti a vône, ktorá sa z rúry šíri :)
-
5
Využijem čas pokiaľ sa cukina pečie a nakrájam si na sušenie bedle, ktoré sme nestihli včera zmastiť, nechám ich dobre usušiť a pomeliem si ich na prášok, ktorý potom používam pod hovädzie mäso. Pre mňa je to úžasná chuť...
-
6
Pripravte si ku nej nejaký chutný dip a už len dobrú chuť...
5*