Zapečené zemiačky s bylinkami a parmezánom

Autor receptu: danielas

Prevzaté z útlej knižočky Chuťovky autor Anne Wilsonova. Sú chutné, jemne pikantné

4
porcie
10 min minút
príprava
40min minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Predhrejeme rúru na 220 C. Nasekáme čerstvé bylinky a cesnak
  2. Zemiaky nakrájame na šestinky. Na väčšej panvici zohrejeme maslo a odstavíme. Pridáme olivový olej,bylinky,trošku chilli korenia a čierneho mletého korenia,cesnak. A vsypeme zemiaky. Dobre premiešame,aby sa obalili zmesou.
  3. Vysypeme na plech a pečieme asi 35 minút.Keď začínajú zlatavieť ,posypeme strúhaným parmezánom .
  4. ...a dopečieme ešte asi 10 min Hneď podávame. Dobrú chuť :-)