Zapečené zemiačky s bylinkami a parmezánom
Autor receptu: danielas
Prevzaté z útlej knižočky Chuťovky autor Anne Wilsonova.
Sú chutné, jemne pikantné
4 porcie |
10 min minút príprava |
40min minút na 220 °C |
Postup
- Predhrejeme rúru na 220 C. Nasekáme čerstvé bylinky a cesnak
- Zemiaky nakrájame na šestinky. Na väčšej panvici zohrejeme maslo a odstavíme. Pridáme olivový olej,bylinky,trošku chilli korenia a čierneho mletého korenia,cesnak. A vsypeme zemiaky. Dobre premiešame,aby sa obalili zmesou.
- Vysypeme na plech a pečieme asi 35 minút.Keď začínajú zlatavieť ,posypeme strúhaným parmezánom .
- ...a dopečieme ešte asi 10 min
Hneď podávame. Dobrú chuť :-)