Bravčové karé
Zapečené karé so smotanou a horčicou (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Jednoduché a chutné jedlo, ktoré si obľúbite.
4 porcie |
90 minút na 180 °C |
Postup
- Karé nakrájame na rezne. Ja som mal akurát kúsok, z ktorého vyšli 4 ks.
- Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Okraje narežeme, aby sa pri opekaní mäso neskrútilo.
- Cibuľu očistíme a nakrájame na polmesiace. Orestujeme na rozpálenom oleji a vložíme na dno vhodného pekáča alebo zapekacej nádoby.
- Na oleji po cibuli opražíme mäso do hneda.
- Mäso preložíme do pekáča na cibuľu.
- Výpek zalejeme trochou vody a prevaríme.
- V miske rozmiešame smotanu s horčicou a pridáme snietky tymianu.
- Šťavu z mäsa nalejeme na rezne v pekáči...
- ... zalejeme zmesou smotany a horčice.
- Prikryjeme a dáme piecť na 90 minút do vyhriatej rúry na 180 °C. Asi 15 minút pred dopečením odokryjeme a zapečieme do ružova. Takmer všetka tekutina vsiakla do mäsa a vytvorila sa hustejšia omáčka.
- Podávame s ľubovoľnou prílohou, ja som zvolil zemiakové hranolky, zeleninovú oblohu a tatársku omáčku.