Zapečená tarhoňa alebo slovenská ryža (fotorecept)

Autor receptu: mojack

... spolu s bravčovým mäsom a hubami .

20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na oleji speníme cibuľu,
  2. pridáme mleté bravč. mäso,vegetu , osolíme a okoreníme.
  3. Nakrájané čertvé šampiňony a prikryté podusíme spolu s mäsom.
  4. Tarhoňu si pripravíme zvlášť .
  5. Hotovú 1/2 tarhone dáme do zapekacej misy.
  6. Pridáme udusené mäso,
  7. pridala som aj trochu kukurice
  8. a posledná vrstva je opäť tarhoňa.
  9. Zalejeme sladkou smotanou. Dáme zapiect cca 20-25 minút,
  10. potom zasypeme strúhaným syrom a spät do rúry aby sa krásne do hneda zapiekol.