Zapečená cvikla
Zapečená cvikla na spôsob lasagní (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Taký momentálny nápad.
8 porcií |
50 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup- Najskôr som si pripravila mäso: do rajnice som dala masť a orestovala cibuľu, 2x som ju podliala trochou horúcej vody a nechala zas vyrestovať na tuk, pred posledným podliatím som pridala saturejku.
- Teraz som pridala mäso a restovala kým sa rozpadlo a zatiahlo, potom som pridala paradajky z konzervy a zas chviľku porestovala.
- Pridala som soľ a ostatné koreniny, aj pesto, v prípade cesnaku by som tento dala skôr, na orestovanú cibuľu. Premiešala som a odstavila.
- Ideme na cviklu, bez mučenia sa priznávam, že kupujem varenú vákuovo zabalenú, nechce sa mi s tým babrať. Takže na dno zapekacej misy som uložila vrstvu pokrájanej cvikle
- Na to som dala polovicu mäsa, asi 1/3 strúhaného syra
- Na to zas cviklu, mäso, syr, cvikľu a syr.
- Teraz sú dve možnosti: buď klasický bešamel, alebo ako ja - smotany rozmiešané s vajciami, navrch pár plátkov masla a môže ísť výtvor do rúry.
- Piekla som na 180° cca 50 min, treba sledovať farbu. Hotovo.
Príloha už je na každom, čo si dá.
- Na záver niečo pekné pre oko :-)
|